"Avoimuus johtaa vastuuntunnon lisääntymiseen"

Strategia_suunnat_ThisWay_150x115

Henkilöstöllä on merkittävä rooli yritysten kasvussa. Boardmanin "Henkilöstön rooli päätöksenteossa" -kehittämisfoorumin tilaisuudessa 26.10.2017 teemana oli "Uudenlainen johtajuus". Tilaisuuden puhujina olivat Frameryn perustaja ja toimitusjohtaja Samu Hällfors sekä Nokian Renkaiden hallituksen puheenjohtaja ja Tikkurila Groupin hallituksen jäsen Petteri Walldén. Tilaisuuden moderaattorina toimi ryhmän puheenjohtaja Jorma Wiitakorpi, Boardman -partneri.

Toimintansa tänä vuonna aloittanut kehittämisfoorumi pyrkii selvittämään, mitkä ovat toimivia tapoja henkilöstön osallistua päätöksentekoprosessiin erilaisissa ja erikokoisissa yhtiöissä. Ryhmän tämänhetkisen näkemyksen mukaan paikallisella sopimisella ja läpinäkyvällä tiedonkululla yrityksen sisällä on merkittävä rooli kasvun mahdollistajana.


"Digitalisaation vuoksi talouden mittarit eivät enää mittaa hyvinvointiamme kokonaisvaltaisesti mutta ovatko ne koskaan sitä mitanneet"

Näyttökuva 2017-9-7 kello 19.36.43

Yhteenveto Boardmanin Liikkeenjohdollisen Tutkimusryhmän (LJT) 6.11.2017 pidetystä tilaisuudesta "Rikkooko digitalisaatio talouden mittarit?"

Keskustelun alustajat: Matti Paavonen, PALTA ry; Eljas Tuomaala, Tilastokeskus; Juha Itkonen, Suomen Pankki

Digitalisaatio on ollut puhutuin ja tärkein trendi jo muutaman vuoden ajan niin yritysmaailmassa, kuin jokaisen ihmisen arkielämässä. Käytännön tasolla moni asia, kuten pankissa asiointi tai ostosten tekeminen on helppoa ja vaivatonta vaikka mobiilisovelluksen avulla, eikä sisällä välttämättä ollenkaan asiakkaan ja asiakaspalvelijan välistä vuorovaikutusta. Aikaa säästyy ja asiat hoituvat nopeammin.

"Datatalouden vallankumous"

Yhteenveto Boardmanin Liikkeenjohdollisen Tutkimusryhmän (LJT) 16.8.2017 pidetystä keskustelutilaisuudesta

Digitalisoituvassa tietoyhteiskunnassa käsitys datasta ja kuluttajasta on kääntynyt päälaelleen. Kuluttaja on muuttunut markkinoiden osapuoleksi, ja kuluttajadatasta on tullut taloudellisen aktiviteetin öljyä. Millaisia uusia liiketoimintamahdollisuuksia teemasta nousee? Millaisia riskejä tai uhkia? Miten teema näkyy finanssipalveluiden tai -liiketoiminnan kehityksessä?

Aiheesta alustamassa ja keskusteluun virittämässä olivat Mika Pantzar, professori, Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskus, Jussi Muurikainen, Vice President, SaaS offering for Businesses, Nordea sekä Antti Brunni, Head of Business Solutions, Solita Oy


"Isot ja pienet yritykset tarvitsevat toisiaan"

Yhteenveto 30.8. pidetystä Brand Compass studiosta - Corporate Venturing

Corporate Venturing muuttaa sijoittamisen ekosysteemiä. Yritysmaailman pikkukaloja kannattaa pitää tiukasti silmällä ja liittyä niiden parveen. Isoihinkin kaloihin kannattaa suhtautua suopeasti: uudistumista ja arvonluontia ajamaan tarvitaan pienten ja isojen yritysten yhteistyötä.

Syksyn ensimmäiseen Brand Compass Studio -tilaisuuteemme kokoontui ennätyssuuri yleisö. Tilaisuuden aiheena oli Corporate Venturing - isojen ja pienten yhtiöiden yhteistyö uuden liiketoiminnan ja kasvun luomisessa.

 


"Omistajuudella on väliä"

OWNERSHIP COMPETENCE AND THE FUTURE OF FINLAND CONFERENCE
June 15th, 2017 Finlandia Hall, Helsinki 

Hyvä omistajuus on pitkäjänteistä, intohimoista ja vastuullista. Omistajaosaamista kasvatetaan muun muassa rakentamalla omistajaverkostoja, joissa omia kokemuksia jaetaan ja osaamista kehitetään.

Boardmanin yhdessä osaamiskumppaniensa Roschierin, PwC:n, Varman ja Nordean kanssa järjestämässä Suomi 100-juhlavuoden konferenssissa pohdittiin Suomalaista omistajuutta nyt ja tulevaisuudessa. 

Tapahtuman toisessa paneelikeskustelussa keskusteltiin laajemmin pitkäaikaisesta omistajuudesta ja erityisesti perheomistajuudesta.


"Meidän kaikkien omaa"

3Paneeli

OWNERSHIP COMPETENCE AND THE FUTURE OF FINLAND CONFERENCE
June 15th, 2017 Finlandia Hall, Helsinki

Monet tuoreet menestystarinat, kuten Supercell, Netflix ja Smartly.io ovat nojanneet samaan omistajuusstrategiaan: yrityksessä kaikki ovat omistajia. Yhteisellä omistajuudella luodaan niin rahaan perustuva motivaatio kuin itsenäinen kehitysorientoitunut meininki: Kun kaikki omistavat yhtiön osakkeita, on taloudellinen menestys kaikilla yhteinen päämäärä. Toisaalta, kun vaikutusvalta on hajautettu, rakentuu yhtiöön "henkistä omistajuutta", vahvoja itsenäisiä yksiköitä, jotka pystyvät johtamaan itseään ja tekemään hyviä itsenäisiä päätöksiä. Omistajuus voi myös olla tehokas, ja jopa välttämätön keino houkutella huippuosaajia yritykseen.

"Toisiltaan oppimassa"

Yhteenveto 1.6. pidetystä LJT:n kevätseminaarista: Mitä julkinen ja yksityinen sektori voivat oppia toisiltaan?"

BoardmanLJT:n kevätseminaari pidettiin 1.6.2017 Kuntatalolla. Tilaisuuden teemana oli "Mitä julkinen ja yksityinen sektori voivat oppia toisiltaan?" Keskustelussa toivottiin tehokkuutta, yhteistyötä, selkeitä hallinnon rakenteita, yhteiskuntavastuuta ja keskittymistä olennaiseen.

Aiheesta keskustelemassa olivat Suomen Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen, tietokirjailija ja Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen Osmo Soininvaara, Terveystalon liiketoimintajohtaja Laura Räty ja hallitusammattilainen Tom von Weymarn. Keskustelua johti Aalto-yliopiston professori ja Aalto EE:n toimitusjohtaja Pekka Mattila.


"Ketterä monimuotoinen muutosagentti"

OWNERSHIP COMPETENCE AND THE FUTURE OF FINLAND CONFERENCE
June 15th, 2017 Finlandia Hall, Helsinki

Menestyvä Suomi tarvitsee menestyviä yrityksiä. Menestyvät yritykset tarvitsevat osaavia omistajia, hallitusten jäseniä ja johtajia. Siksi osaavalla hallitustyöllä ja omistajuudella on väliä meille kaikille.

Boardmanin yhdessä osaamiskumppaniensa Roschierin, PwC:n, Varman ja Nordean kanssa järjestämässä Suomi 100-juhlavuoden konferenssissa pohdittiin Suomalaista omistajuutta nyt ja tulevaisuudessa.

"Asiakas- ja kuluttajadatan strategiset hyödyt"

Ratakset_Osaaminen_200x200Yhteenveto 4.5. pidetystä Alumni-foorumin tilaisuudesta

Mitä jos Finavia avaisi datansa taksiyritysten käyttöön? Mitä jos sosiaalisessa mediassa huonoa läppäriä kirottuasi saisit oitis soiton tietokonemyyjältä? Entä jos yrityksesi Facebook-julkaisu kerää 5000 tykkäystä: voitko istahtaa takakenoon odottelemaan myyntilukujen nousua?

Boardmanin toukokuisessa alumnitilaisuudessa asiakas- ja kuluttajadatan strategisista hyödyistä alustamassa olivat Ulla Kruhse-Lehtonen, toimitusjohtaja ja perustajajäsen, DAIN Studios, Kati Sulin, digi- ja markkinointipäällikkö DNA Oy, Inka Mero, perustajajäsen, Pivot5 sekä Jari Laine, toimitusjohtaja, Varusteleka Oy. Moderoinnista vastasi Merja Karhapää, Lakiasiainjohtaja, Sanoma Oyj sekä Boardman -partneri.


"Etelänaapurista oppia"

growth-copyYhteenveto 3.5. pidetystä Digifoorumin tilaisuudesta "Finland - the hub for next generation digital services. Together with Estonia"

Viron hallinto on saavuttanut digitaalisuuden edelläkävijäaseman maailmalla. Digitalisaatio on tuonut huomattavia säästöjä valtion menoihin. Myös valtion verotustulot ovat kasvaneet huimasti. Kuulostaa siltä, että Suomen kannattaa kuunnella tarkkaan, mitä etelänaapurissa puuhataan.

Digifoorumimme tilaisuudessa mielenkiintoisia näkökulmia ja kokemuksia jakoivat Viron ulko-, oikeus- ja kulttuuriministerinä toiminut Reign Lang sekä entinen Viron vero- ja tullihallituksen pääjohtaja Marek Helm. Lang ja Helm ovat olleet avainasemassa mahdollistamassa ja kehittämässä mittavia digitalisaatiohankkeita Virossa.


"Muutoksia johtamassa"

Strategia_suunnat_ThisWay_150x115Yhteenveto Pörssiyhtiöt -foorumin keskustelutilaisuudesta 26.4., jossa aiheena oli Pörssiyhtiön uudistaminen - Tarvitaanko aina ensin kriisi?

Maailman kiihtyvä muutos on tosiasia. Nopea liiketoimintaympäristön muutos vaatii ennennäkemätöntä muutosherkkyyttä myös listayhtiöiltä. Pörssiyhtiöt-foorumin keskustelutilaisuudessamme keskusteltiin pörssiyhtiöiden uudistumisesta ja muutosten johtamisesta.

Muutoksia ennustamalla kilpailuetua

Teknologinen kehitys, muutokset kuluttajakäyttäytymisessä, markkinointimahdollisuuksien laajeneva kirjo, globalisaatio, digitalisaatio - joskus myös henkimaailman oikut tai poliitikkojen päähänpistot - ajavat yritysmaailman muutosta. Parasta on hyväksyä tosiasia: Kaikki yrityksessä joudutaan muuttamaan ennemmin tai myöhemmin. Parempi toimia ennemmin.


"Henkilöstön osallistumisella kilpailukykyä"

KaamosForum2013_Yleiso_takaa_327x242

Yhteenveto 15.3. pidetystä Kokeileva ja ketterä yrityskulttuuri -foorumin tapahtumasta


Henkilöstön osallistuminen päätöksentekoon jakaa mielipiteitä: Tärkein osa, yritysten menestymisessä on henkilöstön rooli, väitetään. Ilman osaavaa, motivoitunutta ja sitoutunutta henkilöstöä ei voida saavuttaa tavoitteita, ja siksi henkilöstön edustajan pitäisi istua hallituksessa, väitetään. Väitetään myös, ettei henkilöstön edustajalla ole mitään annettavaa hallitukselle.

Aiheesta väiteltiin myös Boardmanin Kokeileva, ketterä yrityskulttuuri -työryhmän tapahtumassa. "Kaksintaistelussa" kokemuksiaan ja näkemyksiään aiheesta valottivat henkilöstöjohdon ja hallitustyön konkarit, Boardman-partnerit Jussi Itävuori ja Marjo Miettinen.


"Valmiina kasvuun"

Kaaoksesta kasvuun

7.3.2017 teemakokous Kasvu - Growth!

94 prosenttia toimitusjohtajista sanoo kasvun olevan yrityksen prioriteetti numero yksi. Harva on kuitenkaan valmistautunut kasvuun. Kasvuvalmiutta rakentamaan kannatta ryhtyä heti.

Osaamiskumppani PwC:n kanssa yhteistyössä järjestämässämme teemakokouksessa keskusteltiin kasvusta. Teemaa lähestyttiin pohtimalla yrityksien valmiuksia kasvuun sekä tarkastelemalla yrityskauppojen nykytilaa ja tulevaisuutta. Keskustelun alustajina toimivat PwC:n Tuomas Törmänen, Kauko Storbacka ja Kimmo Vilske.

"Asiakas hallituksen ja johdon agendalla"

15.2.2017 AlumnitilaisuusSuurennuslasi_Excellent_200x200

Yrityksen tarkoitus on palvella asiakasta. Menestyäkseen on tästä tehtävästä suoriuduttava erinomaisesti. Tästä syystä kaikki yrityksen toiminta tulisi tähdätä tyytyväiseen asiakkaaseen. Mikäli yrityksessä on joku, joka ei ole siellä asiakkaita varten, miksi hän on siellä?

Boardmanin alumnitilaisuudessa pohdittiin asiakkuuksien tärkeyttä sekä paikkaa hallituksen ja johdon agendalla. Alustuspuheenvuoroista vastasivat Veikkauksen asiakkuus- ja myyntijohtaja Ari Aarnihuhta, DNA:n hallituksen puheenjohtaja Pertti Korhonen, ja Boardman Alumnihallituksen jäsen Jaana Rosendahl.


"Oy Suomi Ab n arvo"

Brand_Compass_kompassi_205x200

9.2. Brand Compass Studio "Suomi Oy Ab - maineen johtamisen kaikki keinot käyttöön"

Pakkasaamuna Boardmanin kahvintuoksuinen Olohuone täyttyy ääriään myöten. On aika puhua Suomen arvosta sekä suomalaisuuden arvoista. Brand Compass Studio -tilaisuus on houkutellut paikalle jälleen myös mielenkiintoisia puhujia, kuten karismaattisen Elisabeth Rehnin.


"Tulevaisuus on verkossa"

7.2.2017 DIGI-foorumi keskustelutilaisuus growth-copy

Suomalainen kuluttaja elää verkossa. Suomalaiset yritykset eivät - ainakaan vielä. Digitalisoituminen vaatii rohkeutta ja osaamista, mutta myös kokonaisvaltaista uudelleen ajattelua yrityksen kaikilla hierarkiatasoilla. Digitalisaation haasteisiin suomalaisessa yritysmaailmassa pureuduttiin Googlen Suomen maajohtajan Antti Järvisen johdolla Boardmanin DIGI-foorumissa.


"Kohti paperitonta hallitustyötä"

24.1.17 AdminControl/ BoardMapping aamiainen Speech_bubles_200x200

Digitalisaatio hämmästyttää mahdollisuuksillaan, mutta kammoksuttaa vieraudellaan. Muutosvaihe voi tuntua työläältä, mutta käytännön hyödyt ovat kiistattomat. Voimmeko jo unohtaa allekirjoituksen metsästyksen ja printterien paperitukokset osana hallitustyötä? Näistä teemoista keskusteltiin Boardmanin ja AdminControllin hallitusten sihteerien aamiaistilaisuudessa.