Hallitusmanuaali_327pxHallituksen järjestäytyminen ja Corporate Governance -manuaali

Hallituksen järjestäytyminen ja Corporate Governane -manuaalin tarkoituksena on tuoda työkaluja ja hyväksi koettuja käytäntöjä hallituksille, jotka ovat järjestäytymässä ja samalla organisoimassa omaa ja yrityksensä toimintaa.

Nämä ohjeet on ensisijaisesti tarkoitettu ei-listattujen, keskisuurten ja suurten yritysten hallitusten jäsenille. Esitetyt mallit auttavat erityisesti yhtiöiden puheenjohtajia, joiden vastuulla hallituksen työn suunnittelu pääasiassa on.

Myös pienet yhtiöt voivat hyödyntää tätä opasta sekä malliasiakirjoja kevennetyssä muodossaan.

Hallituksen jäsenten ymmärtäessä hallitustyöskentelyyn liittyvät keskeiset prosessit heidän on helpompi hallinnoida kyseistä yhtiötä sekä hoitaa lakimääräiset ja yhtiölle lisäarvoa tuovat tehtävänsä.

Hallituksen järjestäytymiskokouksella on suuri merkitys, sillä tarkoituksenmukaisella tavalla toteutettu järjestäytymiskokous parantaa merkittävästi hallituksen mahdollisuuksia onnistua työssään.


Hallituksen järjestätyminen ja Corporate Governance -manuaali on pävitetty versio aiemmin julkaisemastamme suositusta "Hallituksen järjestäytyminen ja keskeiset prosessit" -kansiosta, joka syntyi vuoden 2008 kehittämistyön tuotoksena.   

Tilaa manuaali

Hallituksen järjestäytminen ja Corporate Governance -manuaalin voit tilata kirjasena tai toimitettuna pdf-muodossa sähköpostitse. Oppaan hinta on 30€ + toimituskulut. (+ alv 10%). Oppaan voitte tilata Anna Koposelta anna.koponen(a)boardman.fi. 


Raportin ovat koonneet Boardman-partnerit Antti Hannula ja Tom von Weymarn.