Hallitustyöskentely
Omistajien, hallituksen ja johdon (OHJ) yhteistyö ja osaaminen – yrityksen menestystekijä
Oletko koskaan pohtinut, mikä erottaa menestyvän yrityksen muista? Usein vastaus piilee yhteistyössä ja osaamisessa. OHJ-päätöksentekoketju muodostaa yrityksen päätöksenteon ja vallankäytön keskeisen osa-alueen. Sen tavoitteena on hyödyntää omistajien, hallituksen ja johdon osaamista maksimaalisesti päätöksenteossa ja yrityksen kehittämisessä.
Lue lisääJatkuva uudistuminen – voiko sitä olla ilman omistajan tahtoa?
Miten omistajuus vaikuttaa yrityksen uudistumiskykyyn? Rasmus Nybergh, Boardman-partneri ja ”OHJ-yhteistyö yrityksen uudistumisessa” -kehittämisfoorumin jäsen, avaa blogissaa omistajan rooli yrityksen uudistumisvalmiuteen.
Lue lisääUudistuminen OHJ-vuorovaikutuksen ytimeen
Esa Matikainen, Boardman-partneri ja Uudistuminen vuorovaikutuksen ytimeen -kehittämisfoorumin jäsen, korostaa uudistumisen merkitystä suomalaisten yritysten valmiuksien parantamisessa. Lue lisää hänen ajatuksistaan blogista.
Lue lisääBoardman webinaari: Lisäarvoa omistajan ja hallituksen yhteistyöstä
Boardmanin webinaarissa kuultiin, mihin omistaja tarvitsee hallitusta ja mihin hallitus omistajia, konkreettisia caseja todellista lisäarvoa tuoneista tilanteista sekä miten yhteistyö sujuu käytännössä. Katso tallenne!
Lue lisääTilannekuvan arviointi auttaa hallitusta ja johtoa uudistamaan yritystä
Tilannekuvan arviointi auttaa yrityksen johtoa ja hallitusta uudistamaan yritystä, mutta miten? Lukuisia arviointeja toteuttanut Boardman-partneri Markku Pohjola kertoo, miten hän näkee tilannekuva-arvioinnin merkityksen hallitusten työskentelyssä.
Lue lisääMiten hallituksen rooli muuttuu yrityksen kasvun myötä?
Minkälaisia piirteitä ja painopistealueita pätevällä hallituksella on yrityksen kasvun eri vaiheissa? Onko hallituksen rooli aina sama riippumatta yrityksen kehitysvaiheesta? Yksi OHJ-kirjan kirjoittajista ja Boardman-partneri Arto Hiltunen pureutuu edellä mainittuihin kysymyksiin.
Lue lisääArvioinneista apua päätöksentekoketjun kehittämiseen
Arviointeja on monenlaisia ja olennaista on kuitenkin osata tunnistaa, mitä arvioinnilla haetaan ja mihin kysymyksiin etsitään ratkaisuja. Lue lisää Arviointipalvelujen johtajan Hanna-Mari Aulan katsauksesta erilaisiin hallitustyön arviointeihin!
Lue lisääVuoden 2022 tärkein investointi minulle ja Bonfirelle: Omistajuus- ja hallitustyöskentely...
Bonfire Agencyn toimitusjohtaja Maria Sillanpää suoritti Boardmanin Omistajuus ja hallitustyöskentely -valmennuksen keväällä 2022 ja jakaakin blogissa kokemuksiaan valmennuksesta ja kertoo, mitkä opit ja kokemukset jäivät erityisesti mieleen.
Lue lisääMiksi organisaation arvot elävät renessanssia?
Erityisen toimiva tapa ohjata organisaatioita toimimaan halutulla tavalla ja identiteettinsä eli strategisen erityisyytensä mukaisesti, on vahvistaa arvojen roolia. Organisaation arvot voivat parhaimmillaan ohjata toimintaa voimakkaasti, sujuvoittaa päätöksentekoa ja ennaltaehkäistä ei-toivottua toimintaa. Lue lisää Erika Heiskasen blogista!
Lue lisääMiksi jokaisen hallituksen ja johdon tulisi säännöllisesti tarkistaa yhteinen tilannekuva?
Boardmanin toimitusjohtaja Taru Lindeman kertoo blogikirjoituksessaan yhteisen tilannekuvan muodostamisesta ja merkityksestä hallituksen ja johtoryhmän jäsenten kesken.
Lue lisääEettisyys ja vastuullisuus hallituksen agendalla
Eettisyys ja vastuullisuus ovat nousseet vahvasti hallitusten agendalle. Nyt näyttää olevan aika lisätä vauhtia, sekä varmistaa etenemisen systemaattisuus. Miten hallitus osoittaa huolellisuutta eettisten riskien hallinnassa ja vastuullisuuden ohjaamisessa?
Lue lisääMiten on hyvä varautua perättömiin whistleblowing- eli väärinkäytösilmoituksiin?
Monia huolettaa, minkälainen taakka pakolliseen whistleblowing-kanavaan jätetyt perättömät ilmoitukset tulevat olemaan. On totta, että ilmoituskanavaa voidaan myös käyttää väärin. On kuitenkin hyvä valmistautua ja varautua siihenkin mahdollisuuteen, että saadaan pahantahtoinen ilmoitus. Erityisesti on syytä huolehtia, että hallinto ja kaikki prosessit toimivat niin, että ne todistusvoimaisesti turvaavat organisaation etua ja suojaavat myös hallitusta vaikeassa tilanteessa. Mikä synnyttää pahantahtoisia ilmoituksia? Ymmärtämällä näitä juurisyitä osataan myös varautua sekä suojautua näiltä ilmoituksilta. Ja joiltakin osin voidaan myös parantaa omia toimintatapoja niin, että riskin todennäköisyys on mahdollisimman pieni.
Lue lisää