Päätöksenteko
LJT-tutkijablogi: Perheyritykset kriisiaikoina – Miten sukupolvien strategiat turvaavat työn...
Perheyritykset tunnetaan kestävyydestään ja kyvystään selviytyä myrskyisilläkin talouden merillä, mutta mikä tekee niistä niin erityisiä kriisiaikoina?
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Metsäteollisuuden murros – Perheyrityksestä ammattijohtajien aikaan
LUT-kauppakorkeakoulun professori Tanja Leppäaho tutkii, miten nykyisin Metsä Boardina tunnetun, mutta 1868-1986 G.A. Serlachiuksen nimeä kantaneen yhtiön kasvua ja kansainvälistymistä johdettiin Tsaarin Venäjän ajasta aina nykypäivään.
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Rakkautta, tasa-arvoa ja rohkeutta Muumien tapaan
Voivatko rakkaus, tasa-arvo ja rohkeus toimia yrityksen arvoina? Etnografinen tutkimuksemme kertoo, että muumiliiketoiminnassa ne muodostavat kompassin, joka on tehnyt kannattavan kasvun mahdolliseksi.
Lue lisääLJT-tutkijablogi: OHJ-yhteistyöllä oppimisen kiihdytyskaistalle
Oppimisnäkökulman lisääminen hallituksen ja yritysten hallintomallien tarkasteluun tarjoaa tarpeellisen lisän perinteisesti käytettyjen teoriapohjien rinnalle. Lue lisää, miten hallituksen jäsenet voivat ohjata oppimista organisaatioissa.
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Serendipiteetti yritystoiminnassa: Tavoitteellisen sattuman hyödyntäminen
Pienten yritysten resurssit ja osaaminen eivät aina riitä uusien tuotteiden tai palveluiden kehittämiseen. Serendipiteetin avulla yritykset voivat ketterästi innovoida ja siksi sitä kannattaa hyödyntää yritystoiminnassa. Tutkija Jari Laine avaa serendipiteetin mahdollisuuksia yritystoiminnassa.
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Ennakointitiedon muruista ennakointiosaavaksi organisaatioksi
Miten yrityksestä saadaan kehitettyä organisaatio, joka tuottaa ja hyödyntää jatkuvasti relevanttia ennakointitietoa kaiken johtamisen ja kehittämisen lähtökohdaksi? Miten tulevaisuusagentit toimivat? Mitä menetelmiä ja keinoja voidaan hyödyntää organisaatioiden ennakointiosaamisen vahvistamisessa? Lue lisää!
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Perheomistajuus luo arvoa sidosryhmille ja pörssiyhtiölle
Perheyritykset ovat heterogeeninen joukko; on pieniä, isä, poika ja digialusta -tyyppisiä firmoja ja globaaleja pörssiyhtiöitä. Suurelle yleisölle perheyritys on usein ensimmäisen kaltainen. Voikin tulla yllätyksenä,…
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Tutkijoista startup-yrittäjiksi
Akateemisen maailman toimintatapoihin ja kulttuuriin tottuneet tutkijat joutuvat luomaan uudenlaista uskottavuutta sijoittajien vakuuttamiseksi. Lue lisää LJT-tutkijablogista!
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Perheyritykset panostavat enemmän kehittämiseen ja hallitustyöskentelyyn...
Valtakunnallisen omistajanvaihdosbarometrin jatkoanalyysi yli tuhannesta perheyrityksestä osoittaa, että suomalaiset perheyritykset panostavat liiketoimintansa kehittämiseen keskimäärin enemmän kuin muilla tavoin omistetut yritykset. Lue lisää LJT-tutkijablogista!
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Markkinaorientaation ansa – Miten tekemällä kaiken oikein päädyt...
LJT-tutkijablogissa Henrik Sievers jakaa tutkimuksensa tuloksiinsa perustuvia oppeja markkinaorientaatiosta ja sen ansoista.
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Miten tehdä uudenlaista strategiatyötä?
Eero Vaara kirjoittaa uusimmassa LJT-tutkijablogissa strategiatyön muutoksesta ja erilaisista tavoista tehdä uudenlaista strategiatyötä.
Lue lisääArvot – vai sittenkin hyveet?
Mitä arvot ja hyveet oikeasti ovat, kenelle ne kuuluvat ja mihin niitä tarvitaan? Helisingin yliopstosta väitellyt eetikko ja arvofilosofi Antti Kylliäinen avaa aihetta ja väitöskirjatutkimustaan LJT-tutkijablogissa.
Lue lisääDigitaalinen modulaarisuus muuttaa yritysten ja toimialojen rakenteet
Vaikka digitalisaatio näyttäytyy kuluttajille usein lähinnä uusien tuotteiden ja palveluiden muodossa, yritysjohdon kannalta haastavimmat strategiset muutokset liittyvät usein yrityksen sisäisiin prosesseihin. Pidemmällä aikavälillä muutosten ymmärtäminen ja ennakoiminen vaatii digitaalisen modulaarisuuden huomioimista. Miten digitaalinen modulaarisuus huomioidaan? Lue lisää aiheesta Aalto University strategian professori Henri Schildtin uudesta LJT-tutkijablogista.
Lue lisääDigitalisaatio johdon maailmankuvana – Aalto-yliopiston strategian professori Henri Schildt...
Kuinka digitalisaatio ja datan arvonluonti muuttaa johtamista tällä vuosikymmenellä? Aalto-yliopiston strategian professori Henri Schildt avaa tutkimustuloksiaan sekä havainnollistavia yritysesimerkkejä LJT-tutkijablogissa.
Lue lisääMyytit ja perheyrityksen strateginen uudistuminen
Hanna Sievinen avaa Boardman LJT tutkijablogissa väitöskirjaansa perustuvia tutkimustuloksia, joissa puretaan perheyhtiöiden päätöksentekoon liittyviä myyttejä.
Lue lisääTarinat tarttumapintoina – inhimilliset kokemukset kansainvälisessä yrittäjyydessä
Yrittäjyys – sen kaikissa ilmenemisen muodoissa – kuvastaa ennen kaikkea ryhtymistä johonkin. Se kertoo tarinaa ihmisen kyvystä luoda ja muodostaa uutta järjestystä, uusia ja usein myös parempia tapoja tehdä asioita. Millaista kansainvälinen yrittäjyys on prosessina etenkin kun keskiössä on yrittäjä ja yrittäjän oma kokemus kansainvälistymisestä?
Lue lisääInhimilliset tekijät strategiatyössä: Oppeja Nokian transformaatiosta vuosina 2007-2013
Kuinka organisaatio pystyy tarvittaessa rohkeisiinkin muutoksiin? Timo Vuori on strategisen johtamisen professori Aalto-yliopistosta sekä Juulia Jäppinen, konsultti August Associates strategiakonsulttiyrityksestä kirjoittavat LJT-tutkijablogissa, millainen vaikutus inhimillisillä tekijöillä ja tunteilla on strategiatyöhön. Blogi perustuu Timo Vuoren tutkimustuloksiin.
Lue lisää