ljt tutkijablogi
LJT tutkijablogi: Osuuskunnan kaksoisluonteen ymmärtäminen tärkeää hallituksessa ja...
Ymmärtämällä osuuskunnan kaksoisluonteen – liikeyrityksen ja jäsenyhteisön yhdistelmän – hallitus ja hallintoneuvosto voivat paremmin vastata sekä taloudellisiin että jäsenten odotuksiin. LJT-tutkijablogissa käsitellään, miten hallintoneuvostot voivat toimia entistä dynaamisemmin ja vahvistaa jäsenistön ääntä päätöksenteossa.
Lue lisääLJT tutkijablogi: Johda tulevaisuuden organisaatioita yhteiskehittämällä
Yhteiskehittävä johtaminen tarjoaa ratkaisun organisaatioiden monimutkaisiin haasteisiin osallistamisen ja dialogin avulla, hyödyntäen mm. muotoiluajattelua ja palvelumuotoilua. Lue lisää Krista Keräsen LJT-tutkijablogista, jossa käsitellään yhteiskehittämisen käytäntöjä ja ammattilaisvinkkejä!
Lue lisääOlder Entrepreneurs: The Radical Innovators You never Saw Coming
New research reveals that older entrepreneurs, with their experience and resources, are driving some of the most groundbreaking market innovations. Discover how they are redefining the face of entrepreneurship and shaking up industries.
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Perheyritykset kriisiaikoina – Miten sukupolvien strategiat turvaavat työn...
Perheyritykset tunnetaan kestävyydestään ja kyvystään selviytyä myrskyisilläkin talouden merillä, mutta mikä tekee niistä niin erityisiä kriisiaikoina?
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Metsäteollisuuden murros – Perheyrityksestä ammattijohtajien aikaan
LUT-kauppakorkeakoulun professori Tanja Leppäaho tutkii, miten nykyisin Metsä Boardina tunnetun, mutta 1868-1986 G.A. Serlachiuksen nimeä kantaneen yhtiön kasvua ja kansainvälistymistä johdettiin Tsaarin Venäjän ajasta aina nykypäivään.
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Rakkautta, tasa-arvoa ja rohkeutta Muumien tapaan
Voivatko rakkaus, tasa-arvo ja rohkeus toimia yrityksen arvoina? Etnografinen tutkimuksemme kertoo, että muumiliiketoiminnassa ne muodostavat kompassin, joka on tehnyt kannattavan kasvun mahdolliseksi.
Lue lisääLJT-tutkijablogi: OHJ-yhteistyöllä oppimisen kiihdytyskaistalle
Oppimisnäkökulman lisääminen hallituksen ja yritysten hallintomallien tarkasteluun tarjoaa tarpeellisen lisän perinteisesti käytettyjen teoriapohjien rinnalle. Lue lisää, miten hallituksen jäsenet voivat ohjata oppimista organisaatioissa.
Lue lisääDigital transformation has changed the nature of competitive advantage – Leaders are more...
Discover how digital transformation reshapes competitive advantage in Richard Cuthbertson's insightful blog post. Explore the significance of continuous renewal of digital resources, strategic relationship building, and the pivotal role of organizational capital in sustaining a competitive edge.
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Intuitio ja rationaalisuus strategisessa päätöksenteossa
Strategiset päätökset ovat kompleksisia ja niihin sisältyy epävarmuuksia. Miten intuitio vaikuttaa päätöksentekoon?
Lue lisääLJT tutkijablogi: Henkilöstön omistautuminen strategiatyön, strategian toteuttamisen ja...
Asiaan omistautuminen on usein avain menestykseen. Vaasan yliopiston professori Marko Kohtamäki pohtii mitä toimijoiden omistautuminen strategian rakentamisen ja toteuttamisen ytimenä tarkoittaa käytännössä ja kuinka sitä voisi houkutella tai tukea.
Lue lisääLJT tutkijablogi: Taloustiedosta eväitä pienyritysten johtamiseen, mutta miten?
Uusi tutkimus korostaa, että pienyrityksissä taloustiedon hyödyntäminen on avain menestykseen. Yrittäjät arvostavat taloustietoa, mutta sen hyödyntäminen on yleensä vähäistä. Miksi näin on? Kouhia-Kuusiston tutkimus palkittiin Vuoden yrittäjyystutkimus -tunnustuspalkinnolla vuonna 2023.
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Ennakointitiedon muruista ennakointiosaavaksi organisaatioksi
Miten yrityksestä saadaan kehitettyä organisaatio, joka tuottaa ja hyödyntää jatkuvasti relevanttia ennakointitietoa kaiken johtamisen ja kehittämisen lähtökohdaksi? Miten tulevaisuusagentit toimivat? Mitä menetelmiä ja keinoja voidaan hyödyntää organisaatioiden ennakointiosaamisen vahvistamisessa? Lue lisää!
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Etiikka, identiteetti ja osaaminen – kuinka akateemisen yrittäjyyden...
Jukka Moilanen avaa LJT-tutkijablogissa yliopistotutkimuksessa syntyneiden keksintöjen kaupallistamisen jännitteitä ja ongelmakohtia, joita hän väitöskirjatutkimuksessaan havaitsi. Lue lisää!
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Tutkijoista startup-yrittäjiksi
Akateemisen maailman toimintatapoihin ja kulttuuriin tottuneet tutkijat joutuvat luomaan uudenlaista uskottavuutta sijoittajien vakuuttamiseksi. Lue lisää LJT-tutkijablogista!
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Perheyritykset panostavat enemmän kehittämiseen ja hallitustyöskentelyyn...
Valtakunnallisen omistajanvaihdosbarometrin jatkoanalyysi yli tuhannesta perheyrityksestä osoittaa, että suomalaiset perheyritykset panostavat liiketoimintansa kehittämiseen keskimäärin enemmän kuin muilla tavoin omistetut yritykset. Lue lisää LJT-tutkijablogista!
Lue lisääLJT-tutkijablogi: Markkinaorientaation ansa – Miten tekemällä kaiken oikein päädyt...
LJT-tutkijablogissa Henrik Sievers jakaa tutkimuksensa tuloksiinsa perustuvia oppeja markkinaorientaatiosta ja sen ansoista.
Lue lisääBoardman LJT: Arvot ja Hyveet – Mitä ja Miksi?
Boardman LJT:n tilaisuudessa keskusteltiin arvoista ja hyveistä arvofilosofi Antti Kylliäisen johdolla, jonka jälkeen teosta kommentoi Boardman-partneri Laura Raitio . Tilaisuutta moderoi Boardman LJT:n hallituksen jäsen Mikko Kosonen. Katso tilaisuuden tallenne!
Lue lisääJohtajana oppimisen lähtökohta on kokemuksissa
Antti Uski kertoo tuoreessa LJT-tutkijablogissa, kuinka johtajana oppimisen lähtökohdat ovat vahvassa yhteydessä konkreettisesti paikannettaviin tapahtumiin ja niissä muodostuviin johtajuuskokemuksiin. Lue lisää!
Lue lisääArvot – vai sittenkin hyveet?
Mitä arvot ja hyveet oikeasti ovat, kenelle ne kuuluvat ja mihin niitä tarvitaan? Helisingin yliopstosta väitellyt eetikko ja arvofilosofi Antti Kylliäinen avaa aihetta ja väitöskirjatutkimustaan LJT-tutkijablogissa.
Lue lisääJohtamisjärjestelmän muotoilu – Paluu perusasioiden äärelle
Vaasan yliopiston johtamisen laitoksen professori Marko Kohtamäki määrittelee uusimmassa LJT-tutkijablogissa johtamisjärjestelmän tavoitteiden asettamisen, mittareiden asettamisen, seurannan ja palautteenannon kokonaisuudeksi, jolla varmistetaan strategian toteutuminen ja toiminnan jatkuva kehittyminen. Mistä mittareiden määrittely kannattaa aloittaa?
Lue lisääMetodologiset ja paradigmaattiset ongelmat ja korkeakouluyrittäjyyden tutkimuksen hyödynnettävyys
Milloin tieteellisestä tiedosta on käytännön hyötyä päätöksenteossa tai operatiivisessa toiminnassa? Tässä blogissa yrittäjyyden yliopettaja Heikki Immonen Karelia-AMK:sta kuvaa korkeakouluyrittäjyyden tutkimuksen tilaa ja esittelee työkaluja käytännöllisesti paremman tiedon tuottamiseen.
Lue lisää