ljttutkijablogi

Neljä tapaa, joilla ChatGPT vaikuttaa asiantuntijatyöhön – ja suositukset yritysjohdolle
Miten siis muuttuu tietotyö ChatGPT:n lisääntyvän käytön myötä? Missä tapauksissa siitä on erityisesti hyötyä tietotyössä, missä ei niinkään? Näihin kysymyksiin lähdimme etsimään vastauksia LUT-kauppakorkeakoulun keväällä 2023 toteutetussa tutkimuksessa.
Lue lisää
LJT tutkijablogi: Vahvista strategiaa tunteilla näiden viiden tekniikan avulla
Strategisten aloitteiden luominen ja toteuttaminen vaatii tunteiden johtamista. Jos ihmiset eivät innostu uudesta aloitteesta, he eivät ponnistele sen eteen. Timo Vuoren uusi tutkimus nostaa esiin viisi keinoa, joilla organisaatiot voivat johtaa tunteita systemaattisesti.
Lue lisää
LJT tutkijablogi: Kohti strategista omistajuutta
Omistajuus on keskeinen aihe yhteiskunnassamme. Kunnat ja kaupungit ovat merkittäviä yritysomistajia, ja omistajuuden strateginen hallinta on tärkeää. Tarvitaan selkeitä tavoitteita ja osaamista omistamisen kehittämiseksi. LUT-yliopiston tutkimus syventyi kuntien omistajuuteen ja tavoitteisiin.
Lue lisää
LJT tutkijablogi: Miten palkkiot vaikuttavat sisäiseen motivaatioomme?
Palkkioiden käyttäminen sisäisesti motivoituneen toiminnan yhteydessä – mitä kannattaa ja ei kannata tehdä? Motivaatiotutkija ja Turun kauppakorkeakoulun tutkijatohtori avaa väitöskirjatutkimuksensa tuloksia LJT-tutkijablogissa.
Lue lisää
LJT tutkijablogi: Kun kaikki on sumussa, kuinka yritykset navigoivat onnistuneesti?
Hannele Haapion tutkijablogissa käsitellään yritysten navigointia epävarmoissa ja sumuisissa olosuhteissa ja tarjotaan käytännön vinkkejä, jotka ovat ilmenneet Hannelen väitöskirjatutkimuksesta.
Lue lisää
LJT-TUTKIJABLOGI: MISTÄ UUSI ARVO TODELLA SYNTYY?
Yritysten luoma uusi arvo, joka ilmenee uutena tuotteena, palveluna tai liiketoimintana, vaatii ymmärrystä siitä kuluttajakontekstista, jossa uutta arvoa luodaan. Lue lisää kuluttajien arvonluonnista tästä!
Lue lisää
LJT-tutkijablogi: Innovoinnin muuttuvat menestysreseptit!
LJT-tutkijablogissa Henrik Sievers jakaa väitöskirjatutkimuksensa tuloksiinsa perustuvia oppeja innovoinnista ja sen sisäisestä organisoinnista!
Lue lisää
Miten niitä liiketoimintamahdollisuuksia oikein tehdään?
Mikä liiketoimintamahdollisuus sitten oikeastaan onkaan? Lue Turun yliopiston kauppakorkeakoulun tutkijatohtorin Riikka Franzénin väitöskirjaan perustuva LJT-tutkijablogi!
Lue lisää
Kasvuyritysten hallitusten inhimillinen puoli luo arvoa hallitustyöskentelyyn
Mirja Kaarlelan LJT-tutkijablogi raottaa ikkunaa hallitustyöskentelyn sisälle, erityisesti arvonluontiin ei-taloudellisesta näkökulmasta ja hallitusjäsenten henkilökohtaisiin näkemyksiin arvosta ja sen muodostumisesta.
Lue lisää
Miksi ESG ei sovi yritysvastuullisen toiminnan kehittämisen mittariksi?
ESG-kokoomamittariin yritysten vastuullisuuden mittaamisessa liittyy useita haasteita. Jorma Turusen LJT-tutkiblogi havainnollistaa, mitä haasteita ESG-kokoomamittariin liittyy ja mitä muita ratkaisuja on olemassa.
Lue lisää