BoardTalks-podcast
BoardTalks-podcast

BoardTalks-podcast

Tervetuloa kuuntelemaan Boardmanin BoardTalks-podcastiä!

Tässä podcastissä kuulet kokeneiden hallitusjäsenten, johtajien ja omistajien työelämän merkityksellisiä oppeja ja onnistumisia sekä pääset syventymään hallitustyöskentelyyn ja päätöksentekijöiden agendoilla oleviin ilmiöihin.

Boardman-verkoston toiminta perustuu vahvasti arvoihimme OPI, JAA ja UUDISTU ja niin Boardmanin kuin BoardTalks-podcastin tarkoituksena onkin jakaa oppeja sekä kehittää aktiivisen omistajuuden ja hallitustyöskentelyn osaamista Suomessa.

Vieraita haastattelevat Boardmanin hallituksen puheenjohtaja Laura Raitio ja Boardmanin toimitusjohtaja Taru Lindeman. Uusi jakso julkaistaan joka maanantai!

Jaksot ovat kuunneltavissa seuraavilla podcast-alustoilla: Spotify, Pocket Casts, Anchor, Apple Podcasts, Breaker, RadioPublic ja Supla.

Seuraa meitä Twitterissä ja saat tiedon jaksoista ensimmäisenä!

Viimeisin jakso

13. Millaista on hyvä hallitustyöskentely kriisitilanteissa ja onnistunut mediaesiintyminen, Lauri Ratia?

BoardTalksin 13. jaksossa vierailee pitkän linjan yritysjohtaja ja yritysten pelastajanakin tunnettu Lauri Ratia. Ratia nimettiin Turun telakan hallituksen jäseneksi vuonna 2013 ja hänellä oli keskeinen rooli telakan pelastamisessa. Ratia palkattiin myös kääntämään tavaratalo Stockmannin suuntaa, jossa hän toimi hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2019 huhtikuuhun 2021 saakka. Ratia on toiminut juuri uutta akkukemikaalitehdasta käyntiin ajavan kaivosyhtiö Terrafamen hallituksen puheenjohtajana ja on hallituksen jäsenenä Elematic Oyj:ssä ja Armada Credit Oy:n Industrial Advisory Boardissa. Jaksossa keskustellaankin erityisesti siitä, millaista on hallitustyöskentely kriisitilanteiden aikana sekä hallituksen puheenjohtajan mediaesiintymisestä.

Lue artikkeli haastattelusta

12. Miten hybridimaailmassa tulisi johtaa hallituksen työskentelyä, Panu Routila?

BoardTalksin toisen tuotantokauden starttaa kokenut yritysjohtaja Panu Routila. Routilalla laaja-alaisesti kokemusta erityisesti toimitusjohtajan tehtävistä. Hän on toiminut mm. Ahlström Capitalin ja Konecranesin toimitusjohtajana. Jaksossa keskustellaan siitä, miten etäkokouksia tulisi johtaa, millaista hallitustyöskentely tulee tulevaisuudessa olemaan sekä puheenjohtajan roolista suhteessa hallitukseen ja toimitusjohtajaan nykyisessä hybridimaailmassa.

Lue artikkeli haastattelusta

11. Miten muodostetaan paras hallitus, Maija-Liisa Friman?

BoardTalks-podcastin 11. jakson vieras Maija-Liisa Friman on toiminut yli 40 vuotta tuotannon, myynnin, asiakaspalvelun ja yleisjohdon tehtävissä sekä suomalaisten että kansainvälisten yritysten palveluksessa. Frimanilla on vuosien saatossa ollut myös monia hallitusjäsenyyksiä. Jaksossa keskustellaan hallitustyön murroksesta ja syvennytään, kuinka hallituksen jäsen voi lisätä tietouttaan yrityksen toiminnasta sekä diversiteetistä hallituksissa.

Lue artikkeli haastattelusta

10. Miten uusi hallituksen puheenjohtaja rakentaa luottamusta omistajiin ja johtoon, Mika Sutinen?

BoardTalks-podcastin 10. jakson vieraana on johtamisen kokenut ammattilainen Mika Sutinen, joka toimii hallituksen puheenjohtajana monissa yhtiössä mm. Reaktor, Framery, Ellun Kanat, Jungle Juice Bar, SGN Group, Luhta sekä hallituksen jäsenenä Stariassa, LähiTapiola Rahoituksessa, Talentreessä. Jaksossa keskustellaan riippumattomien hallitusjäsenten hallitustyöstä erilaisissa yhtiöissä sekä puheenjohtajan roolista hallituksissa. Sutinen paljastaa myös arvokkaan oppinsa, kuinka luottamusta kannattaa rakentaa hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan välille. Lisäksi jaksossa kuullaan onnistuneesta strategiaprosessista ja erityisesti milloin se on parhaimmillaan.

Lue artikkeli haastattelusta

9. Miten vastuullisuus näkyy hallituksen agendalla, Piia-Noora Kauppi?

BoardTalks-podcastin yhdeksännen jakson vieraana on Finanssiala ry:n toimitusjohtaja ja entinen Kokoomuksen europarlamentaarikko Piia-Noora Kauppi. Hän toimii UPM:n hallituksessa ja on vastavalittu nimitysvaliokunnan jäsen. Jaksossa keskustellaan Kaupin hallituspolusta, joka alkoi jo hänen ollessaan vasta 18-vuotias ja kuulemme, mitä oppeja poliittisesta taustasta voi ammentaa yritysmaailmaan. Lisäksi jaksossa syvennytään, kuinka eri vastuullisuuden osa-alueet näkyvät hallitusten agendoilla ja palkitsemisessa sekä kuinka vastuullisuutta voidaan mitata.

Lue artikkeli haastattelusta

8. Kuinka yhteistä omistajatahtoa viedään yrityksen päätöksentekoon, Peter Seligson?

BoardTalks-podcastin kahdeksannen jakson vieraana on Ahlströmin sukuun kuuluva yritysjohtaja ja yksi Suomen tunnetuimmista markkina-asiantuntijoista Peter Seligson. Hän on Ahlstromin ja sittemmin Ahlstrom-Munksjön hallituksen pitkäaikainen jäsen ja entinen hallituksen puheenjohtaja. Jaksossa keskustellaan osaavasta omistajuudesta, omistajatahdon muodostamisesta ja sen viemisestä hallitukseen, miten omistajien keskinäisiä erimielisyyksiä ratkotaan ja mitä asioita omistajatahtoon erityisesti kuuluu. Lisäksi jaksossa syvennytään Private Equityn päätöksenteko- ja sparraustapoihin.

Lue artikkeli haastattelusta

7. Mikä on hallituksen rooli integraatioprosessissa, Hannele Jakosuo-Jansson?

Hannele Jakosuo-Jansson on Neste Oyj:n henkilöstö-, turvallisuus- ja hankintajohtaja sekä johtoryhmän jäsen. Jaksossa keskustellaan hallituksen roolista integraatioprosessissa, mitkä ovat avainelementtejä onnistuneeseen integraatioprosessiin, ja minkälaisia yritys- ja turvallisuus kysymyksiä tulee olla hallituksen agendalla. Jaksossa kuullaan myös Jakosuo-Janssonin hallituspolusta sekä kuinka Nesteen uusiutuva kasvustrategia vietiin onnistuneesti läpi.

Lue artikkeli haastattelusta

6. Mitä olemme oppineet pandemian ajalta hallitustyöstä, Risto Siilasmaa?

Risto Siilasmaa on tietoturvayhtiö F-Securen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Hän toimi Nokian hallituksen puheenjohtajana 2012-2020 ja Elisan hallituksen puheenjohtajana 2008-2012. Riston intohimo ja missio on kasvattaa pohjoismaista yrittäjyyttä kilpailemaan Piilaakson ja Kiinan kanssa. Risto onkin sijoittajana, neuvonantajana ja hallituksen jäsenenä mukana auttamassa noin 30 nuorta teknologiayhtiötä kansainväliseen kasvuun ja menestykseen.

Lue artikkeli haastattelusta

5. Mikä on yrityskoon vaikutus puheenjohtajan rooliin, Leena Niemistö?

Lääkäri, startup-sijoittaja ja kulttuurivaikuttaja Leena Niemistö vaikuttaa Stockmannin, Pihlajalinnan, Raision, Nexstimin ja Nightingale Healthin hallituksissa. Lisäksi hän toimii useiden startuppien ja järjestöjen hallituksissa. Hän on myös Suomen kansallisooppera ja -baletin hallituksen puheenjohtaja. Jaksossa keskustellaan Leenan laaja-alaiseen hallituskokemukseensa peilaten eri yhtiöiden hallitusjäsenten rooleja ja erityisesti hallituksen puheenjohtajan roolia niin kasvu- kuin pörssiyhtiössä.

Lue artikkeli haastattelusta

4. Millaista on osaava omistajuus, Philip Aminoff?

Philip Aminoff on merkittävä vaikuttaja ja aktiivinen hallituksen jäsen Aminoffien perheen omistamissa yhtiöissä, joita ovat valaistustekniikkaan erikoistunut Helvar, audiovisuaalisia järjestelmiä valmistava Electrosonic, tehdasautomaation osaaja Fastems sekä monipuolisia liikkumisen palveluita ja kuljetusratkaisuja tarjoava Veho. Jaksossa keskustellaan mitä on osaava omistajuus sekä miten varmistetaan, että yhtiöissä tehdään parhaat mahdolliset päätökset ja miten perheyhtiöissä kootaan ammattimaisesti toimiva hallitus.

Lue artikkeli haastattelusta

3. Mitä First North -yhtiöiden tulee tehdä päästäkseen päälistalle, Mammu Kaario?

Mammu Kaario vaikuttaa Ponssen, Aspon, CapManin, Robitin, Nordic ID:n, Goforen sekä Laptin hallituksissa. Hallitustoiminta ei varsinaisesti ollut Kaarion ensisijainen tavoite vaan siitä muotoutui hänelle työ vuosien varrella. Kuulemmekin jaksossa Kaarion hallituspolusta. Lisäksi jaksossa keskustellaan First North -yhtiöiden työskentelytavoista ja siitä, mitä pitäisi tehdä hallitustyöskentelyssä, että pääsee päälistalle sekä valiokuntatyöskentelystä saloista.

Lue artikkeli haastattelusta

2. Mitä pörssiyhtiöt voisivat oppia kasvuyhtiöiden hallitustyöstä, Kaj Hagros?

Kaj Hagros on lukuisissa kasvuyhtiöiden hallituksissa vaikuttava pääomasijoittaja, strategisti ja kasvuyritysten neuvonantaja. Jaksossa keskustellaan Hagrosin omasta hallituspolusta, joka alkoi Kajn ollessa vasta parikymppinen ja kuulemme Kajn vinkit siitä, kuinka kannattaa kerryttää osaamista hallitustehtäviin. Lisäksi keskustelemme kasvuyhtiöiden hallitustyön eroista verrattuna suuriin pörssiyhtiöihin, strategisesta sparrauksesta sekä ketterästä päätöksenteosta. BoardTalks-podcastissa kuullaan myös, kuinka ne parhaat ideat syntyvät kasvuyhtiöissä.

Lue artikkeli haastattelusta

1. Miten kootaan lisäarvoa tuottava hallitus, Mika Ihamuotila?

Mika Ihamuotila on liike-elämän vaikuttaja ja Marimekon hallituksen puheenjohtaja. Miten Ihamuotila päätyi ensimmäiseen hallitustehtäväänsä? Millainen on hyvä toimitusjohtajan ja puheenjohtajan suhde etenkin tilanteessa, jossa toimitusjohtaja itse siirtyy yrityksen hallituksen puheenjohtajaksi? Ihamuotila jakaa myös oppejaan siitä, kuinka parhaat kansainväliset osaajat saadaan hallitukseen ja millä perustein hallitus tulisi koota. Lisäksi BoardTalks-podcastissa kuullaan myös Ihamuotilan parhaat vinkit hallitustyöhön.

Lue artikkeli haastattelusta

 

 

Onko sinulla idea hyvästä vieraasta tai jostakin mielenkiintoisesta aiheesta, jota voisimme tulevaisuudessa käsitellä podcastissa? Kerro se meille sähköpostilla osoitteeseen julia.ruotsi@boardman.fi.

KYSYTTÄVÄÄ Boardtalksista, OTA YHTEYTTÄ

Julia Ruotsi

Podcastin tuottaja
040 097 49 53
julia.ruotsi(a)boardman.fi