Esa Matikainen

Esa Matikainen

Boardman-partneri, Nimitysvaliokunnan jäsen

Esa Matikainen

Ammatillinen historia ja hallituskokemus

Kauppatieteiden tohtori Esa Matikainen toimii hallituksissa useassa digi-/IT-yrityksessä, mm. puheenjohtajana Digitalist Group Oyj:ssä (Nasdaq OMX Helsinki). InlineMarket Oy:ssä (data-analytiikka), ja TMP Software Group Oy:ssä (elearning), hallituksen jäsenenä MPY Osuuskunta -konsernissa ja MPY Telecom Oyj:ssä (ICT-palvelut ja tietoliikenne) sekä osakkaana Apprix Oy:ssä (digitaaliset koulutustyökalut).

2019-20 hän on toiminut myös väliaikaisena toimitusjohtajana MPY Osuuskunta -konsernissa (06/2020 saakka) ja sen liiketoimintayhtiössä MPY Yrityspalvelut Oyj:ssä (09/2020 saakka) siirryttyään tähän tehtävään hallituksen puheenjohtajan paikalta. Muita viime aikaisia hallitusjäsenyyksiä ovat olleet mm. Qvik Oy ja Ida Fram Group.

Näissä Matikaisen tehtävät painottuvat yritysten strategian ja liiketoimintamallien kehitykseen sekä talouden ja kasvun hallintaan nopeasti kehittyvillä markkinoilla. Matikainen tuntee hyvin digitalisaation vaikutukset liiketoimintaan ja johtamiseen sekä suomalaisen kasvuyrityskentän.

Aiemmin Matikainen on toiminut mm. yhtenä pääosakkaana vuonna 1994 perustetun ja 1999 Helsingin pörssiin NM-listatun Internet-yhtiö Nedecon Oyj:n hallituksen puheenjohtajana ja strategiajohtajana. Hän myös ohjasi konsernin tytäryhtiöiden johdon toimintaa mm. Singaporen, Kiinan ja Brasilian kehittyvillä markkinoilla, toimi usean konsernin tytär- ja osakkuusyhtiön hallituksessa sekä parin konserniin kuuluvan yhtiön toimitusjohtajana niiden turnaround-vaiheessa.

Aktiiviroolit Boardmanissa

Erityisosaaminen

  • Kasvuyritysten strategiat ja muutostilanteet
  • Hallitustyöskentely ja aktiivinen omistajuus
  • Johtaminen digimaailmassa

Yhteystiedot

esa.matikainen@boardman.fi