Markko Vaarnas

Markko Vaarnas

Boardman Grow hallituksen pj.

Markko Vaarnas

Markko on kasvuyrittäjä ja kasvuyritysten sparraaja erityisesti kansainvälistymiseen liittyvissä asioissa. Tammikuussa 2015 hän perusti Takeoff Partners Oy:n, jonka kautta hän nyt jakaa kokemuksiaan ja asiantuntemustaan neuvonantosparrauksen sekä fokusoitujen kehitysprojektien kautta. Tyypillisesti projektit liittyvät liiketoimintasuunnitelmien tekemiseen, tarjooman konseptointiin, asiakaskokemuksen parantamiseen, kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen sekä rahoituksen hankintaan. Osassa kohdeyhtiöitä Markko toimii hallituksen jäsenenä sekä sijoittajana. Erityisen suuri mielenkiinto Markkolla on B2B sektorilla toimivia ohjelmisto- ja palveluyhtiöitä kohtaan.

Markko valmistui KTM:ksi Helsingin Kauppakorkeakoulun kansainvälisen liiketoiminnan laitokselta 1998 ja jo opiskelujen alkuvaiheessa 1995 hän perusti muutaman opiskelukaverinsa kanssa yhtiön, josta monien vaiheiden jälkeen syntyi Global Intelligence Alliance (GIA) – kansainvälisesti johtava yhtiö markkina-ja kilpailija-analyysien alueella. Hän oli vetovastuussa yhtiön kasvusta ja kansainvälistymisestä aina vuoden 2014 loppupuolelle saakka, jolloin yhtiö pääomistajan CapManin ja muiden omistajien toimesta myytiin M-Brain Oy:lle. GIA on yksi harvoja suomalaisia ohjelmisto- ja palveluyhtiöitä, joka on onnistunut kannattavasti kansainvälistämään toimintansa neljälle mantereelle. Vuoden 2014 liiikevaihdosta (15 mEUR) jo yli 70% tuli Suomen ulkopuolelta USA:n ollessa yhtiön isoin yksittäinen markkina.

GIA:n aikana Markkosta tuli yksi kansainvälisesti tunnetuimmista Market Intelligence asiantuntijoista. Hänen kirjansa ”The Handbook of Market Intelligence” julkaistiin kansainvälisesti Wiley & Co:n toimesta vuonna 2011. Lisäksi hän on puhunut konferensseissa ja vetänyt workshoppeja yli kymmenessä maassa.

Boardman Grow toiminnassa Markko on ollut mukana jäsenenä vuodesta 2011 saakka, VIP jäsenenä vuodesta 2014 ja hallituksenjäsenenä vuoden 2015 helmikuusta ja hallituksen puheenjohtajana 2018 tammikuusta. Hallituksessa hän ottaa vetovastuulleen kasvuritysten kansainvälistämiseen liittyvät asiat. Markko jakaa oppejaan kansainvälistämisestä myös Aalto Yliopiston Start-up Saunan valmentajana ja toimii sijoittajana Suomen bisnesenkeliverkostossa FIBAN:issa.

Markko asuu Kirkkonummella vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Yrittää vielä pelata jalkapalloa aina kun paikat ovat kunnossa ja valmentaa jalkapallojuniorijoukkuetta. Muutoinkin liikunta on sydäntä lähellä. Samoin dekkareiden ja elämäkertakirjojen lukeminen.