LJT:n historia

LJT:n historia

Liikkeenjohdollinen Tutkimusryhmä (LJT) perustettiin vuonna 1949.

Sodanjälkeisinä sotakorvausvuosina elinkeinoelämän oli tultava toimeen äärimmäisen niukoin resurssein. Liikkeenjohdollinen Tutkimusryhmä perustettiin yhdeksi toimijaksi elinkeinoelämän tehostamisessa. Liikkeenjohdolliset kysymykset elinkeinoelämän johtopaikkojen uusiutuessa sota-ajan aiheuttaman viiveen vuoksi olivat akuutteja.

Ryhmän perustamisesta aloitteen teki Klaus Waris, joka tuolloin toimi valtiovarainministeriön kansantalousosaston johtajana ja joka oli koordinoimassa monien uusien elinkeinoelämän tehostamiseen tähtäävien toimielinten perustamista. Waris otti yhteyttä professori Sune Carlsoniin, jonka aloitteesta Ruotsiin oli perustettu ”Studiegruppen för Administrativa Frågor”- ryhmä. Sune Carlson lupautui kummiksi liikkeenjohdollisen ryhmän synnyttämiseksi Suomeen. Ryhmän perustava kokous oli Hotelli Kämpin peilisalissa 18.12.1949

LJT:n tavoitteena oli luoda pysyvä yhdysside eri aloja edustavien yritysjohtajien välille, poikkitieteellisyys ja tiivis korkeakouluyhteistyö, sekä toiminta keskustelufoorumina ylimmälle johdolle.

LJT on uusiutunut useasti 70 vuotta kestäneen toimintansa aikana. Vuonna 2008 LJT liittyi osaksi Boardman-verkostoa. Perinteitään vaalien LJT on ennakkoluuloton ja uusia mahdollisuuksia luotaava elinkeinoelämän ja akateemisen tutkimuksen vuoropuhelun foorumi.

Vuonna 2019 juhlittiin LJT:n 70-vuotista taivalta järjestämällä 5.9.2019 juhlatilaisuus.

Boardmanin Liikkeenjohdollinen tutkimusryhmä (LJT) toimii yhdyssiteenä ja verkostojen vahvistajana omistajien, hallitusjäsenten, johdon ja tutkijoiden välillä. Ryhmään kuuluu kokeneita yritysjohtajia, tutkijoita sekä tutkimuksen ja käytännön rajapinnalla toimivia osaajia.

LJT juhlisti 70-vuotista taivaltaan järjestämällä juhlaseminaarin.

Tutustu tilaisuuden tunnelmiin

LJT 75

Tänä vuonna juhlistetaan LJT:n 75-vuotista toimintaa.
Tämän kunniaksi järjestämme juhlaseminaarin 4.9.2024 Aalto-yliopiston tiloissa.

 

 

KYSYTTÄVÄÄ JÄSENYYDESTÄ, OTA YHTEYTTÄ

Heli Koukkula-Teixeira

Boardman Alumnihallituksen sihteeri
050 590 3182
heli.koukkula(a)boardman.fi

 

Lue lisää LJT:n toiminnasta ja jäsenyydestä