Ennakointi ja strateginen päätöksenteko
  Ennakointi ja strateginen päätöksenteko

  Ennakointi ja strateginen päätöksenteko

  Kasvu syntyy yrityksissä tehtävien päätösten ja työn seurauksena. Nykyisessä hyvin nopeiden muutosten toimintaympäristössä on yhä tärkeämpää ennakoida ja tarttua haasteisiin ja mahdollisuuksiin ajoissa.

  Boardman 2020 -verkosto selvitti yhdessä Finpron kanssa, mitkä ovat menestyksekkään ennakointitoiminnan ja strategisen päätöksenteon keskeisimpiä haasteita ja edellytyksiä.

  Tutkimuksen pohjalta voidaan sanoa, että ennakointitoiminta on vielä lapsen kengissä. Yrityksissä luotetaan visionääriseen johtoon ja sen toimeenpanokykyyn. Huomioita ei ole vielä kiinnitetty siihen, miten henkilöstö ja asiakkaat saataisiin kunnolla mukaan ennakointiprosessiin, eikä siihen, millainen on heikoista signaaleista käytävän tulkitsevan keskustelun laatu ja ketkä siihen osallistuvat.

  Tutkimustiedon hankinnan lisäksi Boardman 2020 -verkosto järjesti yhdessä Finpron kanssa vuoden 2011 aikana useita vaikuttajatapaamisia, joissa yrittäjät, yritysjohtajat sekä asiantuntijat pohtivat yrityskasvun lähteitä ja haasteita. Keskusteluissa käsiteltiin mm. olemassa olevien myyntikanavien hyödyntämistä, kaupan murrosta, Latinalaisen Amerikan liiketoimintaympäristöä sekä ennakointia osana strategista päätöksentekoa.


  • Kirjoittaja: Esa Matikainen
  • Julkaisuvuosi: 2011
  • ISBN 978-952-67330-5-0
  • Hinta: 15€ (sis. ALV 10%)