Ari Korhonen

Ari Korhonen

Boardman-partneri

Ari Korhonen

Ammatillinen historia ja hallituskokemus

Diplomi-insinööri (1985) Ari Korhonen yrittäjä ja enkelisijoittaja, Lagoon Capital sijoitusyhtiön perustaja.

Korhonen toimi yrittäjänä 20 vuotta ohjelmistotalo Komartek Oyj:ssä. Yhtiöllä oli vientiä kymmeneen eri maahan.

Yksi Korhosen tärkeimpiä virstanpylväitä oli, kun WM-data (nykyinen CGI) osti Komartek:in vuonna 2004. Hänen tehtävänsä WM-datassa oli Vice President, Energy & Utilities. WM-datan jälkeen hän siirtyi kokopäiväiseksi enkelisijoittajaksi. Hän on sijoittanut yli 40 yritykseen viimeisen 15 vuoden aikana. Niissä hän on osallistunut 145 eri sijoituskierrokseen. Korhonen on sijoittanut mm. seuraaviin yrityksiin: DealDash, MariaDB, Miradore ja Klevu. Näistä investoinneista hänellä on jo kahdeksan onnistunutta exit:iä; Small Giant Games, Sympa, Severa, Paytrail, Galton Voysey, Octo3, In4mo ja The Switch.

Korhonen on myös sijoittajana pääomarahastoissa, kuten Evli Growth Partners, Spintop Ventures, Seedcamp, 500 Startups, GP Bullhound, True Global Ventures ja KJK Capital. Spintopissa hän on myös Senior Advisor ja Evli Growth Partner:ssa Growth Partner. Hän on myös Advisor Boardin jäsen Tesi:ssä.

Vuonna 2014 Korhonen sai halutun Vuoden bisnesenkeli arvonimen Suomessa. Palkinnon myönsi Finnish Business Angels Network (FiBAN). Hän on myös yksi FiBANin perustajista ja oli hallituksen varapuheenjohtajana vuosina 2010-2012.

Korhonen on ollut yhtäläisesti myös aktiivinen hallituksen jäsen Euroopan Business Angels Network -verkostossa (EBAN) ja sen Vice President vuosina 2012-2016. Hän sai EBAN Lifetime Achievement -palkinnon vuonna 2016. Hän on myös aktiivinen jäsen EstBAN:ssa, NordicBAN:ssa, Global Super Angels Club:ssa sekä monissa muissa kansainvälisissä enkeliverkostoissa. EU-Startups valitsi hänet yhdeksi Euroopan 40: n aktiivisimman ja vaikutusvaltaisimman enkelisijoittajan joukkoon vuonna 2017.

Korhonen on valmistunut diplomi-insinööriksi LUT University:sta. Hänelle myönnettiin LUT:in Kunniatohtorin arvonimi vuonna 2017 (Economics and Business Administration). Korhonen on LUT:in Advisory Board:in jäsen.

Korhosella on yli 35 vuoden kokemus hallitustyöskentelystä. Enkelisijoittajana hän on ollut yli 30 eri kasvuyrityksen hallituksessa. Parhaillaan hän toimii kolmessa yrityksessä hallituksen puheenjohtajana. Korhosella on ollut useita luottamustehtäviä eri yhdistyksissä ja säätiöissä.

AKTIIVIROOLIT BOARDMNISSA

  • OHJ-Omistajien, hallituksen ja johdon yhteistyö -kehittämisfoorumin jäsen, 2015-

Erityisosaaminen

  • Kasvuyritykset
  • Kansainvälistyminen
  • Myynti ja markkinointi
  • Rahoitus
  • Exit

Yhteystiedot

ari.korhonen@boardman.fi