Ari Korhonen

Ari Korhonen

Omistajaosaaminen -kehittämisryhmän jäsen, Boardman-partneri

Ari Korhonen

Ammatillinen historia ja hallituskokemus

Diplomi-insinööri (1985) Ari Korhonen enkelisijoittaja ja yrittäjä, Lagoon Capital sijoitusyhtiön perustaja.

Korhonen toimi yrittäjänä 20 vuotta ohjelmistotalo Komartek Oyj:ssä. Yhtiöllä oli vientiä kymmeneen eri maahan.

Yksi Korhosen tärkeimpiä virstanpylväitä oli, kun WM-data (nykyinen CGI) osti Komartek:in vuonna 2004. Hänen tehtävänsä WM-datassa oli Vice President, Energy & Utilities. WM-datan jälkeen hän siirtyi kokopäiväiseksi enkelisijoittajaksi. Hän on sijoittanut 34 yritykseen viimeisen 11 vuoden aikana. Niissä hän on osallistunut 110 eri sijoituskierrokseen. Korhonen on sijoittanut mm. seuraaviin yrityksiin: Small Giant Games, MariaDB, DealDash, Miradore, Sympa ja Strossle. Näistä investoinneista hänellä on neljä onnistunutta exit:iä; Severa, Paytrail, Octo3 ja The Switch.

Korhonen on myös sijoittajana pääomarahastoissa, kuten Seedcamp, 500 Startups, True Global Ventures ja Spintop Ventures. Näistä investoinneista hänellä on jo yksi onnistunut exit; Seedcamp rahasto II. Spintopissa hän on myös Senior Advisor. Hän on sijoitusneuvoston jäsen Suomen Teollisuussijoituksessa.

Vuonna 2014 Korhonen sai halutun Vuoden bisnesenkeli arvonimen Suomessa. Palkinnon myönsi Finnish Business Angels Network (FiBAN). Hän on myös yksi FiBANin perustajista ja oli hallituksen varapuheenjohtajana vuosina 2010-2012.

Korhonen on ollut yhtäläisesti myös aktiivinen hallituksen jäsen Euroopan Business Angels Network -verkostossa (EBAN) ja sen Vice President vuosina 2012-2016. Hän sai EBAN Lifetime Achievement -palkinnon vuonna 2016. Hän on myös aktiivinen jäsen EstBAN:ssa, NFBAN:ssa ja NordicBAN:ssa sekä muissa kansainvälisissä enkeliverkostoissa. EU-Startups valitsi hänet yhdeksi Euroopan 40: n aktiivisimman ja vaikutusvaltaisimman enkelisijoittajan joukkoon vuonna 2017.

Korhonen on valmistunut diplomi-insinööriksi Lappeenrannan Teknillisestä Yliopistosta (LUT). Hänelle myönnettiin LUT:in Kunniatohtorin arvonimi vuonna 2017  (Economics and Business Administration).

Korhosella on yli 30 vuoden kokemus hallitustyöskentelystä. Enkelisijoittajana hän on ollut 30 eri kasvuyrityksen hallituksessa. Parhaillaan hän toimii kuudessa yrityksessä hallituksen puheenjohtaja ja myös kuudessa hallituksen jäsenenä sekä kahdessa observerina. Korhosella on ollut useita luottamustehtäviä eri yhdistyksissä ja säätiöissä.

AKTIIVIROOLIT BOARDMNISSA

  • Omistajaosaaminen kehittämisryhmän jäsen, 2015-

Erityisosaaminen

  • Kasvuyritykset
  • Kansainvälistyminen
  • Myynti ja markkinointi
  • Rahoitus
  • Exit

Yhteystiedot

ari.korhonen(a)boardman.fi