Harri Koponen

Harri Koponen

Boardman-partneri

Harri Koponen

Ammatillinen historia ja hallituskokemus

Harri Koponen on toiminut yli 25 vuoden ajan kansainvälisten yritysten myynti-, markkinointi-, tuotanto- ja johtotehtävissä erikoistuen tietoliikenne- ja tietoteknologia-alaan sekä tietoturvaan tietoverkoissa.

Ennen toimitusjohtajuutta Koponen on toiminut mm. pääsuunnittelijana ja tuotantopäällikkönä Oy Shell Ab:ssä, Account Managerina ja myyntijohtajana HP:llä sekä vastannut Ericssonin Pohjois-Amerikan kulutusliiketoimintayksiköstä.

Koponen on perustanut ja johtanut liikkeenjohdon konsulttiyritys Oy Osaka Ltd:tä. Hän toimii sitä kautta sijoittajana ja advisorina monissa startup-yrityksissä ja on vuosien ajan saanut vahvan kokemuksen kansainvälisestä liikkeenjohdon konsultoinnista erityisesti Venäjän ja Euraasian markkinoilta. Hän toimi mm. NPTV:n toimitusjohtajana, joka on pilvipohjainen interaktiivinen TV-ohjelmistoyhtiö. Suomessa hän on toiminut mm. Rovio Entertainmentissä johtotehtävissä.

Koponen on toteuttanut yritysten muutos- ja kehitysprosesseja sekä saneerauksia Suomessa, Englannissa, Ruotsissa, Lähi-idässä ja USA:ssa. Hän on toiminut Soneran toimitusjohtajana sekä TeliaSoneran varatoimitusjohtajana. Hän on myös johtanut monikulttuurista organisaatiota Kuwaitissa Wataniya Telecomin toimitusjohtajana, jolla oli operaatioita Algeriassa, Tunisiassa, Palestiinassa, Irakissa, Saudi-Arabiassa, Malediiveilla ja Kuwaitissa. Ruotsissa hän toimi Tele2:n toimitusjohtajana. Koponen on toiminut SSH Communications Securityn ja Nortal Oy:n toimitusjohtajana. Tällä hetkellä hallitustehtävissä useissa yhtiöissä.

Koposella on yli 20 vuoden laaja kokemus hallitustyöskentelystä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hän on toiminut lukuisissa hallituksissa neuvonantajana ja hallitusten jäsenenä, mm. Stonesoftissa ja usean kansainvälisen operaattorin hallituksessa. Koponen toimii parhaillaan Tecnotree Oyj:n sekä Oy Osaka Ltd:n puheenjohtajana ja Molok Oy:n, TLD Registry Ltd:n sekä Playforia Oy:n hallitusten jäsenenä.

Aktiiviroolit Boardmanissa

  • Johtaminen digimaailmassa -kehittämisfoorumin puheenjohtaja, 2014-

Erityisosaaminen

  • Digitalisaatio ja johtaminen digitalisoituvassa maailmassa
  • Kasvuyritykset
  • Teletoimiala
  • Konsultointi Venäjän ja Euraasian markkinoilla
  • Muutos- ja uudistamisprosessit
  • Tietoturvaratkaisut
  • Teollinen Internet ja Pilvipalvelut
  • Internet mahdollistajana

Yhteystiedot

harri.koponen@boardman.fi