Jaana Rosendahl

Jaana Rosendahl

Boardman-partneri, Ennennnäkemätön asiakasfokus -kehittämisfoorumin pj.,

Jaana Rosendahl

Ammatillinen historia ja hallituskokemus

Koulutukseltani olen diplomi-insinööri Teknillisestä Korkeakoulusta Otaniemestä (nykyään osa Aalto Yliopistoa), jossa olen opiskellut energiataloutta ja tuotantotaloutta. Lähes koko työurani, noin 30 vuotta, olen kuitenkin tehnyt asiakkuuksien kehittämisen, brandingin, digitalisaation ja markkinoinnin parissa muutosteemalla Tuotantotaloudesta Asiakastalouteen. Olen työskennellyt eri toimialoilla energiayhtiö Fortumista Aktia-pankin ja mediatalo A-lehtien kautta finanssialalle. Viimeisin päivätyöni oli kahdeksan vuoden jakso varainhoitoyhtiö Taaleritehdasta (nyk. Taaleri) rakentaessa pienestä viiden hengen tiimistä yli kahdensadan hengen pörssilistatuksi finanssitaloksi.

Nyt toimin hallitusammattilaisena, mentorina sekä asiakastalouden asiantuntijana strategiaprojekteissa ja bloggaajana. Hallituksen jäsenenä olen tällä hetkellä design- ja teknologiayhtiö Digitalist Groupissa, IT-yhtiö Reflectorissa ja pienessä startupissa, Crowstissa. Mielenkiintoista kokemusta sain myös Ruotsissa Nordnet Ab:n hallituksessa, kun omistajaperhe päätti vetää yhtiön pois pörssistä ja me riippumattomat hallituksen jäsenet saimme perehtyä pörssilistaukselta poistoon.

Aktiiviroolit Boardmanissa

  • Boardman Alumni ja Alumnihallituksen jäsen, 2014
  • Alumnihallituksen puheenjohtaja 2019-2022
  • LJT
  • Asiakastalous -kehittämisryhmän puheenjohtaja

Erityisosaaminen

Osaamiseni ydin on asiakaslähtöisen yrityksen muotoilu: yritysten kääntäminen asiakaslähtöisyyteen, miten ajatellaan ja kehitetään toimintaa ulkoa sisään, asiakasmyötäisesti ja rakennetaan kulttuuria ja brandia tätä toteuttamaan. Digitalisaatio on ollut tässä kaikessa mukana jo vuosituhannen vaihteesta. Tällä hetkellä fokukseni kohdistuu yhä enemmän johtamiseen: Mitä johtaminen asiakastaloudessa vaatii, minkä tulee johtajuudessa ja yritysrakenteissa muuttua, jotta uudistuminen olisi mahdollista. Onko koko johtamisketju – omistajatahto, hallitus ja toimitusjohtaja – yhteisen agendan takana?

“A company can achieve only what its’ leaders can imagine. Why not imagine more?”

 

 

 

Yhteystiedot

jaana.rosendahl(a)boardman.fi