Marko Kohtamäki

Marko Kohtamäki

Boardman LJT:n hallituksen jäsen

Marko Kohtamäki

Blogin kirjoittaja Marko Kohtamäki toimii Vaasan yliopiston johtamisen laitoksen professorina, keskittyen strategisen johtamisen kysymyksiin.

Professori Marko Kohtamäki toimii Vaasan yliopiston johtamisen laitoksen professorina, keskittyen strategisen johtamisen kysymyksiin. Hän toimii myös vierailevana professorina Luulajan Teknillisessä korkeakoulussa, USN Business Schoolissa Norjassa, sekä Dosenttina Oulun yliopistossa. Aiemmin hän on toiminut mm. vierailevana tutkijana (Associate Fellow) Oxfordin yliopistossa vuosina 2012 ja 2013.

Markon päätutkimusalueet liittyvät organisaatioiden strategiatyöhön, teknologiayritysten digitaaliseen palveluliiketoimintaan ja verkostoihin. Hän on toiminut strategiakonsulttina, asiantuntijana tai kouluttajana lukuisissa organisaatioissa ja hänellä on laaja ja syvällinen kokemus organisaatioiden strategialähtöisestä kehittämisestä. Kohtamäen orientaatio on hyvin käytännöllinen, mutta hyödynnetyt työkalut ja esitetyt ratkaisut perustuvat tutkimustietoon. Yhtenä yksittäisenä merkittävänä saavutuksena voidaan mainita Vaasan kaupungin strategiatyön kuvauksen julkaiseminen opetus-casena vuonna 2017 maailman eniten myydyssä strategia-alan oppikirjassa ”Exploring Strategy” (Johnson, Whittington, Scholes, Angwin & Regner, 2017). Kohtamäki julkaisi tämän opetus-casen yhdessä tutkija, konsultti, Suvi Einolan kanssa (Kohtamäki & Einola, 2017).

Akateemisella urallaan, Kohtamäki on julkaissut yli 70 tieteellistä Journal-artikkelia, useita kotimaisia ja kansainvälisiä kirjoja, sekä pitänyt kymmenittäin konferenssiesityksiä ympäri maailmaa. Kohtamäki on palkittu konferenssin parhaasta tutkimusartikkelista SSC2020 konferenssissa, vuonna 2018 parhaasta tutkimusartikkelista AOM SAP ryhmässä (Pushing the boundary award), vuonna 2018 yhtenä parhaista tutkimusartikkeleista AOM konferenssissa, konferenssin parhaasta tutkimusartikkelista SSC2017 konferenssissa (Bridging theory and practice), Erinomainen arvioija (Outstanding reviewer) palkinnolla vuonna 2016 AOM SAP teemaryhmässä, vuoden tutkimustekopalkinnolla 2011 Vaasan yliopistossa, sekä vuonna 2004 Ekonomiliiton vuoden opettajana yrityksen perustaminen (liiketoimintasuunnitelma) kurssista.