Tommi Rasila

Tommi Rasila

Boardman-partneri

Tommi Rasila

Ammatillinen historia ja hallituskokemus

Tommi Rasila perusti ensimmäisen yrityksensä 17-vuotiaana. Siitä lähtien hän on perustanut, johtanut ja omistanut useita yrityksiä, kuten Nokian Panimo Oy (aik. Pirkanmaan Uusi Panimo – PUP Oy) ja Sample Rate Systems Oy, joka myytiin tuolloin maailman toiseksi suurimmalle elektroniikan sopimusvalmistajalle Flextronicsille (Nasdaq; FLEX) kesken toisen pääomasijoituskierroksen.

Rasilalla on myös kokemusta elinkeinoelämän edunvalvontatyöstä oltuaan johtotehtävissä kauppakamarijärjestön palveluksessa 2004-14, ensin Tampereen kauppakamarin toimitusjohtajana ja myöhemmin Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtajana. Hän oli keskeisessä roolissa Hyväksytty Hallituksen Jäsen eli HHJ -koulutuskokonaisuutta kehitettäessä ja on yksi kurssilla käytettävän kirjan kirjoittajista.

Rasila on toiminut erilaisten yritysten ja yhteisöjen hallituksissa eri rooleissa ja molemmilla puolilla pöytää: esimerkiksi omistajan roolissa, pääomasijoittajan kutsusta, työnantajan nimittämänä tai toimitusjohtajana. Hänen näkemyksensä mukaan hallituksella ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä työtään vaan sen tulee jatkuvasti kehittyä ja vastata ajan haasteisiin.

Tällä hetkellä Tommi Rasila työskentelee perustamassaan tietoturvayhtiössä Jetico Oy:ssä, jonka päämarkkina on USA ja vientiprosentti 99,8%. Tämän lisäksi hänellä on erilaisia luottamustehtäviä. Hän on koulutukseltaan tuotantotalouden DI ja tekniikan tohtori.

Aktiiviroolit Boardmanissa

  • Päätöksenteko ja johtaminen digitalisoituvassa maailmassa – kehittämisfoorumin jäsen
  • Yhteiskunnalliset yritykset -kehitysfoorumin jäsen

Erityisosaaminen

  • Digitalisaatio, uudet teknologiat ja uudet liiketoimintamallit
  • Voimakkaasti kasvavat tai muutoksessa olevat yritykset
  • Tuotteistaminen ja prosessit
  • Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
  • Tietoturva

Yhteystiedot

tommi.rasila(a)boardman.fi