BOARDMAN AAMUSTUDIO: Vihreä siirtymä

BOARDMAN AAMUSTUDIO: Vihreä siirtymä

Mitä Vihreä siirtymä tarkoittaa Suomelle, meidän elinkeinoelämälle ja meille suomalaisille?

Lämpimästi tervetuloa Boardmanin syyskuun ajankohtaiseen aamustudioon, jonka aiheena on ”Vihreä siirtymä”. Tilaisuus pidetään webinaarina keskiviikkona 22.9. klo 9-10.30.

EU:n elpymis- ja kasvuohjelma Green Deal on nivottu vahvasti ilmastotoimiin, siirtymään kohti vihreää kasvua. YK:n IPCC-ilmastopaneeli (Intergovernmental Panel on Climate Change) julkaisi 9.8.2021 kuudennen arviointiraporttinsa.

Nyt yritysten omistajien ja hallitusten on aika ottaa ilmastonmuutos hallitusten agendalle, ymmärtää mitä uhkia ja mahdollisuuksia Vihreä siirtymä tuo omalle yritykselle.

Rahoittajien ja kuluttajien vaatimukset pakottaa muuntumaan ilmastokestävämmiksi. Tarjolla olevat tuet ja rahoitusinstrumentit kannattaa hyödyntää.

Tilaisuuden ohjelma

9.00 Tilaisuuden avaus ja johdatus teemaan, Aija Bärlund, Aamustudio-tuotantotiimin pj, Boardman -partneri

9.10 Vihreän siirtymän tavoitteet ja rahoitus valtion näkökulmasta: case Ilmastorahasto Oy, Paula Laine, toimitusjohtaja, Ilmastorahasto Oy

  • Vihreän siirtymän keskeisimmät julkiset aloitteet ja rahoituslähteet
  • Ilmastorahasto osana vihreän siirtymän rahoitusta

9.40 Vihreä siirtymä Suomen elinkeinoelämän näkökulmasta, Matti Kahra, ilmasto- ja kiertotalousasioista vastaava asiantuntija

  • Miten toimintaympäristömuutos vaikuttaa päästötavoitteisiin eri sektoreilla?
  • Miten yritykset voivat varautua ja välttää ilmastoriskit?

10.10 Mitä vihreä siirtymä tarkoittaa Keskolle? Riikka Joukio, Yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja, Kesko konserni

  • Vaikutukset ekosysteemille ja kotitalouksille
  • Näkymät ja tulevaisuuden suunnitelmat

10.30 Tilaisuus päättyy

 

Lisätietoa ja jos olet kiinnostunut osallistumaan, niin ota yhteyttä Heli Koukkula-Teixeiraan, heli.koukkula(a)boardman.fi.

Lue lisää Boardman Aamustudion toiminnasta tästä!