Advisors: Hallitus ja osakkeenomistajat – uudet arvot – uudet paineet

Advisors: Hallitus ja osakkeenomistajat – uudet arvot – uudet paineet

Advisors -ryhmän syyskuun tilaisuudessa aiheena on ”Hallitus ja osakkeenomistajat – uudet arvot – uudet paineet”. Tilaisuus pidetään 22.9. klo 11.00-12.30 webinaarina.

Saamme vieraaksemme yhden yhtiöoikeuden ja hallitustyön johtavista asiantuntijoista pohjoismaissa asianajaja Manne Airaksisen. Hän herättää keskustelua ja käy läpi niitä asioita, jotka viime aikoina ovat olleet maailmalla ja meillä esillä muokkaamassa yritysten omistamista, toiminnan tarkoitusta, vastuullisuutta ja arvokysymyksiä.

Yksi näistä on EU:n hanke sustainable governancesta sekä sitä edeltävä dokumentaatio mm. Sjåfjell et al ns. SMART-selvitys sekä EY:n ns. tutkimus lyhytjänteisyydestä (short-termism)). Samalla Airaksinen puhuu yleisemmin aiheesta miksi osakkeenomistajat käyttävät määräysvaltaa osakeyhtiössä ja mikä on sidosryhmien rooli.

Jäsenkunnasta on toivottu aiheeksi myös Taksonomia- teemaa, joka varsinkin Ruotsissa on vahvasti esillä. Keskustelu taksonomiasta ja siitä, mitä asioita taloudellisten tulosten rinnalla eri rahoituskanavat jatkossa painottavat, noussee myös esiin keskustelussa.

Tilaisuus on tarkoitettu Boardman Advisors ja Boardman LJT:n jäsenille sekä Boardman partnereille ja foorumeiden hallitusten jäsenille.

Lisätietoa saat Heliltä, heli.koukkula(a)boardman.fi

Boardman Advisors