Alumnien Teemapäivä

Alumnien Teemapäivä

Perinteinen Boardman Alumnien Teemapäivä ja teemana on Omistajatahto ja sen välittäminen hallitukselle ja johdolle.

Boardman Alumnit -verkosto on aktiivinen ryhmä, joka järjestää erilaisia tilaisuuksia omistajuuteen, hallitustyöskentelyyn ja johtamiseen liittyen. Alumnien Teemapäivä on tilaisuus, johon kutsutaan kaikki Omistajuus- ja hallitustyöskentely -valmennuksen käyneet.

 


OHJELMA

Moderaattori, Taru Lindeman, toimitusjohtaja, Boardman Oy

14.00  Tervetuloa

Jaana Rosendahl, Alumnihallituksen puheenjohtaja, partneri, Boardman Oy

 

 

 


14.15  Talouskatsaus

Risto Murto, toimitusjohtaja, Varma

Risto Murto on Keskinäisen työeläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtaja. Hän vastasi Varman sijoitustoiminnasta vuosina 2006-2013. Aiemmin hän on työskennellyt mm. toimitusjohtajana Opstock Oy:ssa ja ekonomistina Suomen Pankissa. Koulutukseltaan Risto Murto on kauppatieteiden tohtori Helsingin kauppakorkeakoulusta. Risto Murto on Oulun yliopiston hallituksen puheenjohtaja sekä Wärtsilä Oyj:n, Sampo Oyj:n, Finanssiala ry:n ja Työeläkevakuuttajat TELA ry:n hallitusten jäsen.


14.35  Omistajatahdon mahdollisuudet ja kipupisteet kasvuyritysten näkökulmasta

Inka Mero, Managing Partner, Voima Ventures

Inka Mero on yrittäjä ja startup-sijoittaja. Hän on Voima Venturesin Managing Partner ja perustaja. Hänellä on syvää asiantuntemusta uuden globaalin digitaalisen liiketoiminnan rakentamisesta ja teknologiasta, aina startupeista suuriin yrityksiin. Inka on listattu Suomen 10 vaikutusvaltaisimman naisjohtajan joukkoon. Hän on sijoittajana 22 ja perustajana 7 teknologiakasvuyrityksessä. Hän on myös aktiivisesti mukana usean uudentyyppisen startup-yrityksen hallituksissa, kuten Infinted Fiber, Dispelix ja Klevu.


15.00  Omistajat – toimitusjohtaja-puheenjohtajasuhteen kolmas pyörä?

Satu Koskinen, partneri, Boardman Oy

KTT Satu Koskinen on Boardman-partneri ja Boardcoach Oy:n yrittäjä. Hän toimii myös hallituksen jäsenenä Osuuskauppa Suur-Savossa, Kuopion Talokeskus Oy:ssä sekä Technobug Oy:ssä. Hänellä on pitkä kokemus erilaisista vähittäiskaupan ja palveluliiketoiminnan johtamistehtävistä. Väitöskirjassaan Satu tutki toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan suhdetta sekä toimitusjohtajan erottamista.


 

15.25          Kahvitauko

 

 

 


15.55  Valtion omistajuusstrategia ja omistajatahdon välittäminen yhtiöille

Kimmo Viertola, omistajaohjausosaston päällikkö, Valtioneuvoston kanslia

Kimmo Viertola on aloitti Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston Osastopäällikkönä lokakuussa 2018. Sitä ennen hän toimi Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston Finanssineuvoksena. Vuosina 1998–2017 Viertola työskenteli Suomen Teollisuussijoitus Oy:ssä johtajana vastaten pääomasijoitustoiminnan eri tehtävistä, kuten suorista kanssasijoituksista teollisiin- ja kasvuyrityksiin sekä sijoitukset pääomasijoitusrahastoihin. Viertola on Fortum Oyj:n sekä Neste Oyj:n nimitystoimikuntien puheenjohtaja.


16.30  Suomalainen omistajuus ja omistajatahto perheyhtiö Aho Group Oy:ssä
Kari Jussi Aho, hallituksen puheenjohtaja, Rukakeskus Oy / Pyhätunturi Oy

Kari Jussi Aho s. 1960 (KTM, MBA) on toisen polven perheyrittäjä ja omistaja. KJ on toiminut koko uransa Ahon perheyhtiöissä ja on tällä hetkellä Rukakeskus Oy / Pyhätunturi Oy:n päätoiminen hall.pj. Omistajuuden asialla EK:ssa: EK:n Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja ja EK:n hallituksen varapuheenjohtaja.


16.55  Päivän yhteenveto

Taru Lindeman, toimitusjohtaja, Boardman Oy

17.00  Buffet-tarjoilu ja verkostoitumista

18.00  Tilaisuuden päätös