Boardman Advisors: Geopolitiikka – Kiina

Boardman Advisors: Geopolitiikka – Kiina

Boardman Advisors -ryhmän järjestää webinaarin lokakuussa aiheesta ”Geopolitiikka – Kiina”.

Maailmanpolitiikka on myllerryksessä. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja energia kansainvälisen painostamisen välineenä ovat mullistaneet eurooppalaisen todellisuuden. Mutta mitä tekee Kiina? Kiinan talouden hämmästyttävä kasvu on hiipumassa. Yhdysvallat ja Kiina käyvät globaalia kauppasotaa. Toteutuuko vihreä siirtymä Kiinan energiamarkkinoilla? Ihmisoikeudet ovat lännen agendalla entistä tärkeämmässä asemassa. Miten Taiwan liittyy tähän kaikkeen? Lokakuun puolessa välissä alkaa Kiinan kommunistisen puolueen kaksi kertaa vuosikymmenessä järjestettävä puoluekokous. Tuoko se yllätyksiä? Miten presidentti Xi Jinping:n jatkokausi toteutuu?

Monilla suomalaisilla yrityksillä on merkittävää liiketoimintaa Kiinassa. Vastaavasti kiinalaisten investoinnit niin Suomeen kuin maailmallekin ovat olleet huomattavia. Mihin Kiinan kehityksessä voi jatkossa luottaa, vai voiko mihinkään?

Näistä asioista keskustelemassa Jari Gustafsson, Eeva Kerola ja Lauri Myllyvirta. Tilaisuuden moderaattorina toimii Boardman -partneri Jussi Pajunen.

PUHUJAVIERAIDEN ESITTELYT

JARI GUSTAFSSON toimii Suomen Kreikan ja Albanian suurlähettiläänä syyskuusta 2020 alkaen. Sitä ennen hän työskenteli työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkönä. Gustafsson toimi Suomen suurlähettiläänä Kiinassa (2013-2015) ja Japanissa (2009-2013). Hän on myös työskennellyt mm. Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin (EBRD) johtokunnan jäsenenä sekä ulkoasiainministeriön apulaisosastopäällikkönä.

EEVA KEROLA toimii vanhempana ekonomistina Suomen Pankin rahapolitiikka- ja tutkimusosastolla Nousevien talouksien tutkimuslaitoksessa (BOFIT). Vastuualueisiin kuuluu Kiinan ajankohtaisen talouskehityksen seuranta ja analysointi. Seurantatyön lisäksi tutkimusprojekteja liittyen mm. Kiinan talouskasvun heikkenemiseen, kiinteistösektorin ongelmiin ja pankkisektorin tehokkuuteen. Aiemmin Eeva on työskennellyt Suomen Pankissa rahapolitiikka ja kansainvälinen talous-toimistossa erityisesti rahapolitiikan välittymiseen liittyvien kysymysten parissa. Hän väitteli kauppatieteiden tohtoriksi vuonna 2015 Aalto yliopiston kauppakorkeakoulusta.

LAURI MYLLYVIRTA on Centre for Research on Energy and Clean Air -organisaation toinen perustaja ja johtava analyytikko. Hänellä on vuosikymmenen kokemus Kiinan energia-, ilmansaaste- ja ilmastokysymysten seuraamisessa ja analysoinnissa. CREA on vuonna 2019 perustettu tutkimusorganisaatio, jonka pääpaikka on Suomessa ja jolla on yli 20 työntekijää Itä-, Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa sekä Euroopassa. CREA:n analyysia Kiinan päästöjen, ilmanlaadun sekä voimantuotanto- ja teollisuussektorien kehityksestä käyttävät laajasti niin poliittiset päätöksentekijät ja sijoittajat kuin kansainvälinen media.

Tilaisuus on Boardman Advisors ja LJT foorumeiden jäsenille.

Lisätietoa Heliltä, heli.koukkula(a)boardman.fi