Boardman Alumnitilaisuus: USA, Kiina ja Saksa ovat keskellä uutta taloudellista maailmanjärjestystä – Miten valmistaudumme Suomessa?

Boardman Alumnitilaisuus: USA, Kiina ja Saksa ovat keskellä uutta taloudellista maailmanjärjestystä – Miten valmistaudumme Suomessa?

Maailmantalous on viime vuosikymmenten vahvan globalisaation jälkeen murroksessa. Alueellistuminen ja blokkien vahvistuminen muuttaa toimitusketjuja, markkina-alueita sekä lainsäädännöllisiä reunaehtoja. Euroopan strateginen itsenäisyys ja ilmastonmuutoksen vastainen taistelu johtavat uusiin arvoverkkoihin. USA, Kiina ja Saksa ovat keskellä uutta taloudellista maailmanjärjestystä – Entä miten käy Venäjän ja Ukrainan? Mitkä ovat näiden maiden taloudelliset prioriteetit ja miten niitä viedään käytäntöön?

Lämpimästi tervetuloa Boardmanin Alumnitilaisuuteen USA, Kiina ja Saksa ovat keskellä uutta taloudellista maailmanjärjestystä – Miten valmistaudumme Suomessa?” torstaina 25.5.2023 klo 8.00-10.00, jossa kuulemme teesit keskeisten talousvetureiden taloudellisista prioriteeteistä ja keskustelemme siitä, mitä ne tarkoittavat Suomelle, yritysten hallituksille, johdolle ja omistajille. Tilaisuuden asiantuntijoina toimivat

  • Risto E.J. Penttilä – Toimitusjohtaja, Nordic West Office
  • Elina Björklund Toimitusjohtaja, Reima Group Oy
  • Lauri Veijalainen – Toimitusjohtaja, East Office
  • Jyri Häkämies – Toimitusjohtaja, Elinkeinoelämän Keskusliitto
  • Jan Feller– Toimitusjohtaja, Saksalais-Suomalainen Kauppakamari

Tilaisuus pidetään 25.5.2023 klo 8.00–10.00. Tilaisuus on tarkoitettu Boardman Alumnijäsenille ja he saavat erillisen kutsun tilaisuuteen.

Tilaisuuden alustajat:

Risto E.J. Penttilä – Toimitusjohtaja, Nordic West Office

Risto E.J. Penttilä on Nordic West Officen toimitusjohtaja. Hän toimii myös European Business Leaders’ Conventionin pääsihteerinä. Hän on opiskellut sekä Yalen yliopistossa (B.A.) että Oxfordin yliopistossa (M.Phil ja D.Phil.) Penttilä on aiemmin toiminut mm. Suomen Kauppakamarin toimitusjohtajana (2010-2017), Suomen elinkeinoelämän foorumi EVA:n johtajana, Oxford Analytican johtajana Iso-Britanniassa ja World Economic Forumin johtajana Genevessä. Penttilä on myös toiminut Suomen kansanedustajana.

 

 

Elina Björklund – Toimitusjohtaja, Reima Group Oy

Elina Björklund on suomalainen talousvaikuttaja ja kansainvälisesti menestyneen lastenvaatteita tuottavan Reiman pitkäaikainen toimitusjohtaja. Elina on toimitusjohtajakaudellaan merkittävästi digitalisoinut Reiman liiketoiminnan ja vienyt yritystä vahvasti kansainvälisille markkinoille. Reiman johtamisen lisäksi Elina toimii Taaleri Oyj:n ja Fiber Company Oy:n hallituksen jäsenenä.

 

 

 

 

 

 

Lauri Veijalainen – Toimitusjohtaja, East Office

Lauri Veijalainen on toiminut East Officen toimitusjohtajana vuodesta 2019. Ennen East Officea Lauri työskenteli 2010-2019 Stockmann Groupissa eri tehtävissä. Vuodet 2016-2019 hän toimi Stockmann Groupin toimitusjohtajana. 2003-2010 hän työskenteli IKEA:n talousjohtajana Venäjällä ja Ukrainassa. East Office edustaa 25 suurinta suomalaisyhtiötä, jotka toimivat ensisijaisesti Venäjällä, Ukrainassa ja Kazakhstanissa. Edellä mainitut yhtiöt myös omistavat East Officen eli yhtiö on 100% yksityisomisteinen. Tällä hetkellä East Officen pääfokus on Ukrainassa ja sen jälleenrakentamisessa sekä sen yhtiöiden tukemisessa ja auttamisessa poistumaan Venäjän markkinasta. Lauri siirtyy 01.08.2023 Sievi Capitalin ja Indoor Groupin toimitusjohtajaksi.

 

Jyri Häkämies – Toimitusjohtaja, Elinkeinoelämän keskusliitto

Jyri Häkämies on toiminut EK:n toimitusjohtajana vuodesta 2012 marraskuusta asti. Jyri Häkämies on ollut kansanedustajana 1999-2012. Puolustusministerinä ja valtion omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä hän oli vuosina 2007-2011 sekä elinkeinoministerinä 06/2011-11/2012.

 

 

 

 

 

Jan Feller – Toimitusjohtaja, Saksalais-Suomalainen Kauppakamari

Jan Feller on Saksalais-suomalaisen Kauppakamarin toimitusjohtaja. Sitä ennen hän on mm. työskennellyt 10 vuotta Nokialla ja Microsoftilla, sekä perustanut kolme yritystä. Jan on Saksan ja Suomen kansalainen, Boardman partneri, ja Boardman Alumnihallituksen jäsen. Hän toimii ulkopuolisena hallituksen jäsenenä sekä kolmannen sektorin organisaatioissa että yrityksissä. Saksa on Suomen suurin vientimarkkina, ja noin 70% Suomen viennistä Saksaan kulkee kauppakamarin 650 jäsenyrityksen kautta.

 

 

 

Lisätietoja tilaisuudesta antaa Taina Brandstack, taina.brandstack@boardman.fi tai puh. 044 0199 553.