Boardman LJT 70-vuotisjuhlaseminaari

Boardman LJT 70-vuotisjuhlaseminaari

Boardman LJT, liikeenjohdollinen tutkimusryhmä järjestää tänä vuonna LJT:n 70-vuotisjuhlaseminaarin.

Boardmanin Liikkeenjohdollinen tutkimusryhmä (LJT) toimii yhdyssiteenä ja verkostojen vahvistajana liikkeenjohtajien, julkishallinnon ja akateemisen maailman välillä. Ryhmään kuuluu kokeneita liikkeenjohtajia, julkishallinnon toimijoita ja akateemisen maailman osaajia.

Liikkeenjohdollinen tutkimusryhmä, perustettiin vuonna 1949. LJT on vuosien aikana uudistanut ja elvyttänyt toimintaansa. Osana uudistumistaan LJT liittyi vuonna 2008 kumppanina Boardman-verkostoon.


OHJELMA 5.9.2019

14.30 Rekisteröityminen – osanottajien vastaanotto, Dipoli, Otaniemi

15.00 Tervetuloa, Kari Kasanen, partneri, Boardman, LJT:n puheenjohtaja

Kari Kasanen on toiminut yli 30 vuotta yritysjohdon ja julkisen sektorin strategia- ja kehittämisasiantuntijana. Hänellä on pitkä yrittäjä- ja johtamistausta lukuisista palveluyrityksistä.


Tilaisuuden moderaattori Liisa Välikangas, Innovaatioiden johtamisen professori, Aalto-yliopisto ja Hanken

Professori Liisa Välikangas opettaa innovaatiojohtamista Aalto-yliopistossa ja Hankenilla ja on työskennellyt aikaisemmin Stanfordin yliopistossa, London Business School:ssa, Keion yliopistossa Japanissa sekä IMD:ssä Sveitsissä. Välikangas on kirjoittanut useita artikkeleita ja kirjoja innovatiivisuudesta sekä strategisesta uusiutumisesta.


15.10 Avauspuheenvuoro – Mistä ovat tulevaisuuden johtajat tehty?

Ilkka Niemelä, rehtori, Aalto yliopisto

Aalto-yliopiston rehtorina vuodesta 2017 alkaen toiminut TkT Ilkka Niemelä on tietojenkäsittelytekniikan professori. Hän toimi aiemmin Aalto-yliopiston provostina, akateemisista asioista vastaavana vararehtorina ja Perustieteiden korkeakoulun dekaanina. Ilkka Niemelä on toiminut kansainvälisissä tutkimustehtävissä useissa yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa ja hänellä on monia akateemisia luottamustehtäviä.


15.20 Johtamisvaatimusten muutos – Tekoäly johdon tukena

Risto Siilasmaa, hallituksen puheenjohtaja, F-Secure ja Nokia

Risto Siilasmaa on toiminut Nokian hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2012 lähtien ja ohjannut Nokian haastavan muutoksen läpi matkapuhelinyhtiöstä verkko- ja teknologiayhtiöksi. Hän on F-Securen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja ja sydämeltään yrittäjä. Hän on myös aktiivisesti mukana useissa eurooppalaisissa ja aasialaisissa vaikuttajaryhmissä. Risto on Teknologiateollisuus ry:n ja Futuricen hallituksen jäsen sekä Elinkeinoelämän valtuuskunnan jäsen.

Q&A: Moderaattorin kysymykset ja keskustelu


15.50 Menestyksen edellytykset – vastuullisuus ja kestävä kehitys yritysten agendalla jäädäkseen

Sirpa Pietikäinen, Europarlamentaarikko

Europarlamentaarikko (2008- ) Sirpa Pietikäinen toimii Euroopan parlamentissa EPP:n eli Euroopan kansanpuolueen ryhmässä. Hän on jäsenenä talous- ja raha-asioiden valiokunnassa (ECON) ja naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunnassa (FEMM), sekä varajäsen ympäristön, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden valiokunnassa (ENVI).


Kommenttipuheenvuoro: Tulevaisuuden johtajan ääni Robert Torvelainen, Millenial Board

Robert Torvelainen vastaa Uberin yhteiskuntasuhteista Pohjoismaissa ja toimii kolmen yrityksen hallituksessa. Hän on aktiivinen Millennial Board yhteisön jäsen. Robert uskoo vahvasti yritysten mahdollisuuksiin muuttaa maailmaa. Vastuullisuuden tullessa osaksi yritysten perusliiketoimintaa tulisi johtajien seuraavaksi keskittyä uudistamaan HR:ää.


16.20 Johtaminen ja tulevaisuus

Janne Tienari, Johtamisen professori, Hanken

Kauppatieteiden tohtori Janne Tienari toimii johtamisen ja organisaatioiden professorina Hankenilla. Hän opettaa ja tutkii strategiatyötä. Johtamiseen ja tulevaisuuteen liittyvät kysymykset kiehtovat häntä erityisesti. 


Kommenttipuheenvuoro: Tulevaisuuden johtajan ääni Niklas Huotari, toimitusjohtaja, aTalent Recruiting Oy

Niklas Huotari on korkeakoulutettujen rekrytointiin erikoistuneen aTalent Recruitingin toimitusjohtaja ja toimii esimiehenä 70 työntekijälle, joiden keski-ikä on 27 vuotta. Huotari on ollut 10 vuotta tiiminvetäjänä tai esimiesasemassa, ja tutkinut strategian toteutusta milleniaalien osalta. Huotarin mukaan erilaisten ihmisten ajattelun ja toimintalogiikan ymmärtäminen on johtamisen keskiössä.


16.50 Arvonluonnin uusi aikakausi ja johtajuuden vaatimukset

Annu Nieminen, Founder & CEO, The Upright Project

Annu Nieminen on teknologiayritys The Upright Projectin perustaja ja toimitusjohtaja. Upright rakentaa uudentyyppistä kvantifikaatiomallia yritysten kokonaisvaltaisten vaikutusten mittaamiseksi tieteellistä tietoa koneellisesti lukien ja tiivistäen. Aiemmin Nieminen on toiminut muun muassa konsulttina McKinsey & Companyssa sekä Kasvuryhmän toimitusjohtajana.

Q&A: Moderaattorin kysymykset ja keskustelu


17.20 LJT 70 vuotta historiaa – Katse kohti tulevaan – Juhlapuhe

Magnus Bargum, hallituksen jäsen, Algol Oy, LJT:n jäsen vuodesta 1978

Kauppaneuvos Magnus Bargum toimi Algol Oy:n toimitusjohtajana vuoteen 2012 asti. Hän oli yrityksen pitkäaikainen pääomistaja, aina vuoteen 2018 asti. Bargum on vaikuttanut lukuisissa kaupan alan järjestöissä, mm. Teknisen Kauppaliiton puheenjohtajana (1992-96), Kaupan Keskusliiton puheenjohtajana(1996-1998), Kaupan työnantajaliiton varapuheenjohtajana (2001-2004) ja Kaupan Liiton puheenjohtajana (2007-2009) sekä Perheyhtiöiden Liiton varapuheenjohtajana 1999-2001. Hän oli EK:n hallituksen jäsen 2005-2009. Bargumilla on luottamustehtäviä useissa yrityksissä, säätiöissä, yhdistyksissä yms. KTT h.c. (Hanken) 2009. Hän on ollut LJT:n jäsen vuodesta 1978 ja puheenjohtajana vuosina 1984-85.

Puheenjohtajan päätössanat


17.30 Cocktail-tilaisuus

18.00 Juhlapuheenvuoro

Jukka Mäkelä, Espoon kaupunginjohtaja

 

 

 

19.30 Tilaisuus päättyy

Cocktail-tilaisuuden musiikista vastaa rentoa perinnejazzia soittava Borsalino Jazz trio. Bändin ohjelmistossa sykkivät 30- ja 40-luvun swingin tarttuvimmat sävelmät ja tunnelmallisimmat balladit.

Yhtyeessä soittavat Matti Kuronen, koskettimet ja laulu; Erkki Talvela, rummut ja Arto Hiltunen, puhaltimet.