Huippusuorituksen ja tuloksellisuuden johtaminen

Huippusuorituksen ja tuloksellisuuden johtaminen

Boardman Liikkeenjohdon tutkimusryhmän LJT:n järjestää seminaari- ja verkostoitumistilaisuuden aiheesta ”Huippusuorituksen ja tuloksellisuuden johtaminen”.

Tilaisuus pidetään keskiviikkona 12.12.2018 klo 17.00-20.00 LähiTapiolan pääkonttorissa, osoite: Revontulenkuja 1, Tapiola Espoo.

Yritykset ja julkinen johtaminen verkottuvat, digitalisoituvat ja siirtyvät lean – johtamisen maailmaan. Miten yritys-, tiimi- ja yksilötasolla voidaan saavuttaa huippusuorituksia eli peak performance kulttuuria?

Keskustelua ovat virittämässä asiantuntijat: Susanne Rahkamo, Mika Sulin, Matti Taipale ja Kari Kasanen.

Yrityksen ja johdon tavoitteena on aina huippusuoritus ja tuloksellisuus.

Johtamistyö ja organisaatioiden kulttuurin kehittäminen elävät syklisiä vaiheita. Suuria, syvällisiä muutoksia tapahtuu harvoin. LJT:n 70-vuoden historian aikana tilaisuuksiemme teemana on toistuvasti ollut ”Muutos nopeutuu ja vain muutos on pysyvää”. Vuoden viimeisessä keskiviikkona 12.12. järjestettävässä LJT tilaisuudessa palaamme juurille, johtamisen ydinasioiden pariin. Jokaisen organisaation tulee kaikissa tilanteissa ja kaikkina aikoina olla tehokas, tuottava ja taloudellisesti menestyvä. Tämä syntyy vain saavuttamalla huippusuorituksia.

Huippusuoritus tarkoittaa samanaikaisesti strategian, rakenteiden, prosessien, tuotteiden ja johtamisjärjestelmän yhdensuuntaista harmoniaa. Huippusuoritus syntyy yksilöiden, tiimien ja organisaation suorituskyvyn eli performancen johtamisesta. Huippusuoritukseen liittyy aina osaaminen ja johtamiskyvykkyys. Huippusuoriutuvia, kasvavia ja menestyviä yrityksiä on harvassa.

Huippusuorituksien johtamisessa urheilu, taide ja tiede voivat olla esimerkkejä maailman luokan tuloksien tekemisessä. Urheilusta ja taiteesta voimme oppia, voimme kuunnella valmentajia ja tunnettuja urheilijoita, mutta yrityksen johtaminen on huomattavasti monimuotoisempi, pitkäjänteisempi ja haastavampi tehtävä.

Tämä vuoden 2018 viimeinen LJT ilta on johtamisajatusten herättäjä ja vallitsevien uskomusten kyseenalaistaja.

Tilaisuuuden asiatuntijat:

Susanna Rahkamo on sekä johtamisen asiantuntija että kansainvälinen huippu-urheilija. Hän kilpaili puolisonsa Petri Kokonkanssa jäätanssissa. He voittivat Euroopan-mestaruuden ja MM-hopeaa vuonna 1995, MM-pronssia 1994 ja EM-pronssia 1993. Vuosina 2004–2014 Rahkamo toimi Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtajana. Hän on toiminut Suomen Olympiakomiteanhallituksessa vuodesta 2008 alkaen ja vuodesta 2012 sen varapuheenjohtajana. 
Rahkamo sai jäätanssiurallaan tehdä töitä monien luovien huippuammattilaisten kanssa: koreografien, muusikoiden, sirkusartistien, musiikkivideoiden ohjaajien ja meikkitaiteilijoiden. ”Huomasin, että luovissa ihmisissä on paljon samankaltaisuutta. He käyvät työssään läpi samoja prosesseja.”
Luovuuden syntyminen kiinnosti Rahkamoa niin paljon, että hän päätti tutkia sitä akateemisesti. Hän väitteli tohtoriksi huippuosaamisen, menestymisen sekä luovuuden kytkeytymisestä toisiinsa. Rahkamo sanoo, että pelkällä harjoittelulla voi kehittyä alallaan hyväksi. ”Hyvän ja huippuhyvän välillä on kuitenkin iso ero. Parhaaksi, uniikiksi ja mullistavaksi tulemisessa tarvitaan harjoittelun lisäksi luovuutta.”
Rahkamo perehtyi väitöskirjassaan asiantuntija- ja luovuustutkimukseen. Hän halusi selvittää, millä alueilla ne risteävät. Lisäksi hän haastatteli suomalaisia olympiavoittajia ja heidän valmentajiaan. Väitöstyössä syntyi huippuosaajaksi kehittymisen malli,joka sisältää kuusi elementtiä: ajatusten pallottelun, näkemyksen muodostamisen, soveltamisen, uskon omaan tekemiseen, sisäisen palon ja periksi antamattoman työn.

Mika Sulin on suomalainen urheilujohtaja, vaikuttaja ja Starsquad urheilumarkkinointi yhtiön toimitusjohtaja. Sulin toimi vuosina 2012–2014 Suomen Olympiakomitean pääsihteerinä. Vuonna 2014 hän toimi urheilujärjestö Valon liiketoimintayksikön toimitusjohtajana. Sulin on aiemmin toiminut urheilumarkkinoinnissa ja myyntitehtävistä, muun muassa Exel Sports Oy:ssä, Helsinki Halli Oy:ssä sekä Nike Pohjoismaissa. Hän toimi vuosien 2012 ja 2013 jääkiekon MM-kisojen Suomen kisaorganisaation pääsihteerinä. Starsquad on Mika Sulinin ja Hjallis Harkimon 2016 perustama urheilu- ja markkinointialan yritys. Starsquad järjestää suurtapahtumia jääkiekossa, talviurheilulajeissa, golfissa, alppihiihdossa ja esteratsastuksessa. Yhtiö vastaa tilaisuuksien markkinointioikeuksista, myyntitapahtumista sekä hospitality palveluiden myynnistä.

Matti Taipale on suomalaisen johtamisen, johtajien arvioinnin ja kehittämisen sekä talent managementin kokenut huippuosaaja. Matti Taipale toimii SHL Nordic organisaation toimitusjohtajana. SHL Nordic on keskittynyt talent innovation, transfer productivity through deep people insight asiantuntija aiheisiin. Matin erikoisalaa ovat johtaja arvioinnit, strategiset kompetenssimallit, coaching sekä personal management. Matti Taipalella on tutkinto Helsingin yliopistosta sekä psykologiasta että oikeustieteestä.

Strategisena asiantuntijana toimii Boardman Partneri, LJT puheenjohtaja, kokenut johtamisen ja organisaatioiden kehittäminen asiantuntija Kari Kasanen.

Tilaisuus on tarkoitettu LJT:n jäsenille, osaamiskumppaneille, partnereille sekä eri foorumeiden hallitusten jäsenille.

Lisätietoa Heliltä, heli.koukkula(a)boardman.fi