Kaaoksesta kasvuun – kasvuyritysten vauhdittamishankkeen ensimmäinen tapahtuma Turussa 19.3

Kaaoksesta kasvuun – kasvuyritysten vauhdittamishankkeen ensimmäinen tapahtuma Turussa 19.3

Kaaoksesta kasvuun! -kasvuyritysten vauhdittamishanke 2019-2020

Kasvuyrittäjä on vaikeiden päätösten edessä usein liian yksin. Kun toiminta laajenee ja tiimi kasvaa, johtamiseen liittyvien osaamistarpeiden tunnistaminen ja toimintamallien kehittäminen jäävät helposti operatiivisen kiireen jalkoihin. Haluamme poistaa hakuisten yritysten kasvun esteet kehittämällä ja jakamalla parhaat neuvot ja opit pk- ja kasvuyritysten johtamiseen, hallitustyöskentelyyn ja kansainvälistymiseen liittyen.

Kasvuyrittäjien osaamisverkosto Boardman Grow on käynnistänyt helmikuussa 2019 kaksivuotisen kasvuyritysten vauhdittamishankkeen, jonka tavoitteena on tunnistaa ja ratkoa suomalaisia yrityksiä pidätteleviä kasvun esteitä.

Kasvuyritysten vauhdittamishankkeen tavoitteena on poistaa kasvuhakuisten yritysten kasvun esteet kehittämällä ja jakamalla parhaat neuvot ja opit pk- ja kasvuyritysten johtamiseen, hallitustyöskentelyyn sekä kansainvälistymiseen liittyen.

Käytännössä se tarkoittaa seuraavia osaamisalueita:

– HR: Osaajien löytäminen, työskentely- ja johtamismallit sekä resursointi
– Talous: talouden hallinta, rahoitusmallit ja mahdollisuudet
– Kansainvälistyminen: Kohdemarkkinan valinta ja potentiaalin tunnistaminen
– Myynnin ja markkinoinnin prosessien kehittäminen
– Riskienhallinta: kansainvälistyminen ja yritysjärjestelyt
– Hallinnon toimintamallit: rakenne, strategia, governance
– Hallitustyöskentely: Kokoonpano, ajoitus, toimintatavat, neuvonantajat

Vauhdittamishankkeen lähtölaukaus on neljän kasvusparraus -tapahtuman sarja, joissa kokeneet yrittäjät ja asiantuntijat ovat keskustelemassa omista kokemuksistaan kasvun haasteista ja niiden ratkaisemisesta. Tavoitteena on sparrata kasvuyrityksiä kasvun kipupisteissa sekä tarjota keinoja vahvistaa omaa osaamistaan.

Kohderyhmänä ovat pk- ja kasvuyritysten omistajat, johtoryhmät sekä hallituksen jäsenet, jotka haluavat, että yritys kasvaa ja menestyy, mutta kokevat jääneensä haasteidensa kanssa yksin.
Parhaita eväitä hanke tarjoaa yrityksille, joiden
–  liikevaihtomäärä on miljoona euroa tai enemmän,
–  saanut merkittävästi ulkopuolista rahoitusta,
–  palkattua henkilöstöä,
–  on tehnyt/tekemässä omistajan vaihdosta tai
–  liiketoiminnassa on erityistä skaalautuvuutta

Ensimmäisen vuoden aikana tarkoituksena on auttaa yrittäjiä ymmärtämään millä osa-alueilla he eniten hyötyisivät lisätuesta. Toisen vuoden aikana hankkeessa pureudutaan siihen, millaisilla keinoilla ja rakenteilla yrittäjät saavat valjastettua tarvittavat tukijoukot avukseen jo ennen kun apua todella tarvitaan – ja mistä nämä tukijoukot löydetään.

Mitä sinä yrittäjänä saat hankkeesta?

– Saat ainutlaatuisia oppeja ja kokemuksia, jotka mahdollistavat oman yrityksen toiminnan kannattavammaan ja paremman johtamisen.

– Opit muiden virheistä ja säästät aikaa ja rahaa, kun osaat välttää pahimmat sudenkuopat.

– Ulkopuolisen apu on ehdoton niissä asioissa, joissa itse ei ole vahvoilla.

– Tunnistamaan yrityksen kasvua hidastavat pullonkaulat

– Hyödyntämään hallitusta, neuvonantajia ja mentoreita

– Löytämään oikeanlaiset ihmiset johtamisen ja kasvun tueksi

Ensimmäinen alueellinen tapahtuma järjestetään Turussa tiistaina 19.3. klo 12.30-17.00. Olet erittäin lämpimästi tervetullut mukaan Kaaoksesta Kasvuun Turku -tapahtumaan, Mauno BioCityyn, Tykistökatu 6.

Tapahtuma on maksuton ja tarkoitettu kasvuyritysten omistajille sekä johtoryhmien ja hallitusten jäsenille. Linkin ilmoittautumiseen löydät TÄSTÄ.

Etkö pääse Turun tilaisuuteen, mutta haluat kuulla hankeesta ja tilaisuuksista lisää? Voit ilmoittautua mukaan hankkeeseen, jolloin saat kaikki ajankohtaiset tiedot hankkeen etenemisestä sekä tulevista tilaisuuksista.

Ilmoittaudu tästä mukaan hankkeeseen!