Miten yritys pärjää nopeasti muuttuvassa maailmassa

Miten yritys pärjää nopeasti muuttuvassa maailmassa

BoardmanLJT järjestää perinteisen kevätseminaarin keskiviikkona 25.4. klo 17-20.00 SITRAn tiloissa osoitteessa Itämerenkatu 11-13. Tilaisuuden teemana on ”Miten yritys pärjää nopeasti muuttuvassa maailmassa – mistä syntyy kilpailuetu?

Dataa on yhä enemmän, mutta niin on epävarmuuttakin. Mistä haetaan suuntaa johtamiselle? Miten ennakoida tulevaisuutta ja tehdä sen pohjalta fiksuja strategisia valintoja? Millaista on strategiatyö ja operatiivinen johtaminen nopeiden muutosten maailmassa? Miten suuri muutos toteutetaan? Mikä ratkaisee menestyksen?

Näistä teemoista keskustelevat kanssamme:

1. Mikko Kosonen, KTT, yliasiamies, Sitra
Mikko Kosonen on toiminut Sitran yliasiamiehenä vuodesta 2008. Aiemmin hän on toiminut Nokiassa useissa johtotehtävissä, mm. konsernin strategia- ja tietohallintojohtajana. Hän on Aallon, Telian, Liikesivistysrahaston ja Tekniikan Akatemian hallituksen jäsen. Kosonen on myös ollut Budapestin kauppakorkeakoulun kunniaprofessori vuodesta 2012 alkaen. Kosonen on julkaissut lukuisia kirjoja ja artikkeleita strategisesta johtamisesta. 

2. Tuomo Kuosa, Ph.D, Content Directos, Futures Platform Oy
Tuomo Kuosa on futuristi, joka on erikoistunut strategiseen ennakointiin, tulevaisuuden tutkimisen metodologiaan ja yhteiskunnallisten muutosten ennakointiin.  Hän on kirjoittanut teemasta mm. ”The Evolution of Strategic Foresight” kirjassaan. Kuosa on työskennellyt Suomessa ja Singaporessa konsultoiden organisaatioita tulevaisuuteen liittyvissä kysymyksissä.  

3. Liisa Välikangas, innovaatioiden johtamisen professori, Aalto-yliopisto  ja Hanken
Liisa Välikangas opettaa innovaatiojohtamista Aallossa ja Hankenilla. Hän on kansainvälisesti tunnettu mm. kirjoistaan The Resilient Organization ja Strategic Innovation. Välikangas on työskennellyt aikaisemmin Stanfordin yliopistossa, London Business Schoolissa, Keion yliopistossa Japanissa sekä IMD:ssä Sveitsissä sekä tehnyt paljon yhteistyötä yritysten ja julkisten organisaatioiden kanssa. Hänen tutkimuskohteitaan tällä hetkellä ovat lohkoketju, strateginen resilienssi sekä ”quantum leadership”.

4. Harri Aho, kehitysjohtaja, LähiTapiola
Harri Aho on LähiTapiolan kehitysjohtaja, jonka vastuulla on siirtyminen tuoteyhtiöstä elämänturvayhtiöksi. Aho on toiminut aiemmin mm. Omasairaalan toimitusjohtajana, Fonectan varatoimitusjohtajana, Academican toimitusjohtajana sekä Suomen Terveystalon toimitusjohtajana.

5. Marko Parkkinen, toimitusjohtaja, Ratkaisutoimisto Seedi
Marko Parkkinen on Ratkaisutoimisto Seedin toimitusjohtaja, joka auttaa yrityksiä parantaman liiketoimintaansa ketterin menetelmin. Seedi on perustanut useita Suomen kiinnostavimmista uusista yrityksistä ratkaisemaan isompia ja pienempiä ongelmia. Näitä on muun muassa Welmu International, Taito United ja Verso Food.
Lisätietoa Anna Koposelta, anna.koponen(a)boardman.fi