Lataa ESG-opas hallituksen jäsenille ja johdolle!

Lataa ESG-opas hallituksen jäsenille ja johdolle!

ESG-Opas-hallituksen-jäsenille-ja-johdolle-lokakuu-2023Kestävän kehityksen ja ESG-indikaattorien merkitys on kasvanut huimasti viime vuosina erityisesti sen jälkeen, kun Pariisin ilmastosopimus vahvistettiin ja Euroopan unioni asetti tavoitteeksi ilmastoneutraalisuuden vuoteen 2050 mennessä.

Muutoksen tuulet puhaltavat, ja liiketoiminnan maailmaa koskevat uudet säädökset ja raportointivaatimukset tulevat vaikuttamaan merkittävästi yrityksiin.

Boardman on yhteistyössä osaamiskumppaneidensa Futuricen ja PwC:n kanssa laatinut kattavan ESG-oppaan pörssilistatuille, suurille ja keskisuurille yritysten hallitusten jäsenille ja johdolle.

ESG on lyhenne englannin kielen sanoista Environmental, Social ja Governance.

ESG-oppaan hallituksen jäsenille ja johdolle ovat kirjoittaneet Aija Bärlund, Karin Juslin, Tiina Puukkoniemi, Sebi Tauciuc, Riku Valtasola. Taitosta ja ulkoasusta vastaa Julia Ruotsi.

ESG-opas kertoo miten uusi CSRD-direktiivi tulee vaikuttamaan

Uusimpana tulokkaana kestävyysraportoinnin kentällä on yritysten kestävyysraportointidirektiivi, CSRD-direktiivi.

Tämä direktiivi koskee yli 50 000 EU:ssa toimivaa yritystä sekä niiden arvoketjuja ja alihankkijayrityksiä.

Direktiivi asettaa yrityksille velvollisuuden toteuttaa kestävän kehityksen raportointia, mikä vaikuttaa suoraan yritysten hallituksen jäseniin ja johtoon.

ESG-oppaassa käsitellään muun muassa sitä, mitkä yritykset ja milloin CSRD-direktiiviin sovelletaan.

ESG-opas hallituksen ja johdon työn tueksi

ESG-opas tarjoaa yleiskatsauksen ESG-teemoihin sekä raportointivaatimuksiin ja sisältää listoja ja kysymyksiä.

Niiden avulla hallitus ja johto voivat varmistaa, että yhtiön menestyksen kannalta oleelliset vastuullisuusseikat otetaan asianmukaisesti huomioon.

ESG-opas selventää myös tärkeimpiä käsitteitä. Lisäksi oppaassa on hallituksen jäsenille ja johdolle suunnattu ”näin pääset alkuun” -tarkistuslista, joka auttaa aloittamaan prosessin ja varmistamaan sen onnistumisen.

Täytä lomakkeeseen tietosi ja lataa itsellesi Boardmanin ESG-opas.

Boardmanin Vastuullisuus hallituksen ja johdon agendalla -kehittämisfoorumi päivittää vuosittain opasta vastaamaan uusia raportointivaatimuksia.

Täyttämällä alla olevan lomakkeen ja antamalla luvan markkinointiin, saat materiaalia koskevat päivityksessä jatkossa suoraan sähköpostiisi.

 

Lisätietoa

Julia Ruotsi

Boardman viestintä- ja markkinointipäällikkö
040 097 49 53
julia.ruotsi@boardman.fi

Lue lisää Boardmanin toiminnasta ja verkoston jäsenyyksistä