Mentorointiohjelman päätöstilaisuudessa keskusteltiin arvoista

Mentorointiohjelman päätöstilaisuudessa keskusteltiin arvoista

Mentorointiohjelman päätöstilaisuudessa Kampin Huipussa keskusteltiin mentorin roolin ja mentorointiyhteistyön lisäksi arvoista ja siitä, miten ne vaikuttavat työhön. Osallistujat keskustelivat näkemyksistään, ja tärkeiksi arvopohjan muodostajiksi nousi muun muassa perhe, ihmisoikeudet, ympäristö sekä elämän tasapainottaminen. Arvot näkyvät yhä vahvemmin päivittäisessä toiminnassa, ja merkityksellisyyttä kaivataan kaikkiin prosesseihin.

Mentorointiohjelmaan osallistui tänä vuonna 46 paria. Yksi yrittäjä koki saaneensa kokonaisvaltaisemman käsityksen yrityksensä kansainvälistämisestä ja luonut sen pohjalta suunnitelmaa, ja toinen oli kuluneen vuoden aikana tuplannut liikevaihtonsa. Myös mentorin ja yrittäjän välisestä yhteistyöstä puhuttiin, ja mentori Bo-Erik Ekströmin sekä yrittäjien Matti Tuomisen ja Mikko Rantasen kokemuksista voi lukea lisää Suomen Yrittäjien jutusta.

Mentori on motivaattori, palautteenantaja, esimerkkien kertoja ja verkottaja, joka mahdollistaa yrittäjän uusien kontaktien luomisen ja yrityksien ongelmien ratkaisemisen. Mentorin ja yrittäjän on hyvä sopia mentoroinnin tavoitteista yhdessä, jotta ne säilyvät realistisina eikä mentorointi lipsu konsultoinnin tai valmennuksen puolelle. Yrityskummien Esko Valkeala totesi, että tuloksellinen mentorointi ei ole terapiaa, vaan ennemmin kumppanuus, jonka avulla tuetaan yrityksen toimintaa. Vastuu itse työstä ja tekemisestä on aina yrittäjällä.

Haku seuraavan mentorointiohjelmaan alkaa tammikuussa 2020. Mukaan voi hakea tästä. Hakuaikaa on 16.2. klo 23.59 asti.