Mika Mäkeläisen muistolle

Mika Mäkeläisen muistolle

Boardman-verkostoa kohtasi viime viikolla suuri suru, kun partnerimme Mika Mäkeläinen menehtyi äkillisesti. Mika oli kuollessaan vasta 45-vuotias ja tämä odottamaton poismeno on ollut suuri shokki Mikan perheelle, hänen ystävilleen sekä laajalle ja häntä kovasti arvostaneelle liike-elämän verkostolle.

Mika oli pitkän linjan sarjayrittäjä ja yhteiskunnallisesti aktiivinen vaikuttaja. Hän aloitti uransa asiantuntijatehtävissä IT-alalla ja ehti toimia parinkymmenen vuoden ajan yrittäjänä useissa eri yhtiöissä. Vuonna 2012 Mika valittiin 40 lupaavimman eurooppalaisen nuoren johtajan joukkoon, ja vuonna 2011 hän sai Suomessa Young Entrepreneur of the Year -tunnustuksen.

Mika oli Boardman Grow -kasvuyrittäjäverkoston (ent. Boardman2020) perustaja ja pitkään sen kantava voima. Boardman2020-verkoston puheenjohtajuuden lisäksi Mika toimi Boardmanissa vuosien varrella aktiivisesti useissa eri rooleissa mm. hallituksen ja nimitysvaliokunnan jäsenenä, ”Omistajien, hallituksen ja johdon arvot ja etiikka” -kehittämisfoorumin puheenjohtajana sekä ”Unelma Suomesta” -hankkeen ja itsenäisyysgaalojen organisoijana.

Mikalla oli pyyteetön halu auttaa ja luoda Suomeen vahvempaa yrittäjyyskulttuuria sekä tehdä Suomesta paras paikka yrittää. Hän oli todellinen innovaattori ja hänellä oli uskomaton kyky saada laajat joukot yhteisen hankkeen taakse. Mika kykeni vaikuttamaan ihmisiin tunnetasolla, oli sitten kyse ”Unelma Suomesta” -hankkeesta, yrittäjätarinoita jakaneesta ”Taivas ja Helvetti” -kirjasarjasta tai koronapandemian myötä Mikan käynnistämästä yritysten, politiikan, etujärjestöjen ja päättäjien riippumattomasta kansanliikkeestä Talouskriisi.fi -palvelusta.

Ennen kaikkea Mika oli rakastava isä ja puoliso, luotettava ystävä sekä mahtava työkaveri. Häntä jäävät kaipaamaan perhe, ystävät sekä lukuisat yrittäjät ja liike-elämän edustajat. Mikan muisto ja elämäntyö jatkuu niin Boardman Grow -verkostossa kuin monissa yrityksissä ja hankkeissa, joissa hän on ollut vaikuttamassa.

Mika todella eli Boardmanin ”Opi-Jaa-Uudistu” arvojen mukaisesti ja hänen viestinsä muille yrittäjille jo vuosia sitten oli:

Uudistu ja luo uutta! Liike-elämä on valtavassa muutoksessa nyt ja tulevaisuudessa. Löydät uusia mahdollisuuksia ympäriltäsi, kun välillä pysähdyt ja kuuntelet ympäristöä. Etsi ympärillesi ihmisiä, jotka näkevät samat mahdollisuudet ja ovat itseäsi pätevämpiä kulloiseenkin tehtävään. Näin opit jatkuvasti myös itse!”

Mikaa koko Boardman-verkoston puolesta lämmöllä muistaen,

Taru Lindeman

Mikan ystävä,
Boardmanin partneri ja toimitusjohtaja