Philip Aminoff

Philip Aminoff

Boardman-partneri

Philip Aminoff

AMMATILLINEN HISTORIA JA HALLITUSKOKEMUS

Philip Aminoff (58) KTM, MBA (INSEAD), on Helvar Mercan ja Helectronin hallituksen puheenjohtaja ja Vehon, Helvarin, Fastemsin sekä Electrosonicin hallituksen varapuheenjohtaja. Hän on hallituksen jäsen MTC Flextekissä, Boca Holding AG:ssa, Antti Ahlström Perilliset Oy:ssä ja Otava Oy:ssä sekä LähiTapiola Vahinkovakuutuksen hallintoneuvoston jäsen.

Philip on Saksalais-Suomalaisen kauppakamarin valtuuskunnan puheenjohtaja, Perheyritysten Liiton ja ESMT Berlin Hidden Champions Instituten valtuuskunnan jäsen sekä DIF-Hallitusammattilaiset ry:n Senior Advisor listautumattomien yritysten hyvään hallitustyöhön liittyvissä kysymyksissä.

Philip on tehnyt kansainvälisen uran korkean teknologian yrityksissä, Saksassa 1990-93 lääketieteellisen diagnostiikan edelläkävijässä Boehringer Mannheimissa markkina- ja osastopäällikkönä, Englannissa 1993-1998 vaativia audio-visuaalisia järjestelmiä toimittavassa Electrosonicissa toimitusjohtajana, ja vuodesta 2000 Suomessa valaistuselektroniikkaa kehittävässä Helvarissa ja tehdasautomaatioon erikoistuneessa Fastemsissa. Philip on toiminut hallituksen jäsenenä mm. Myllykosken (2002-07), Pauligin (1997-2014, hpj (2011-14)) ja LähiTapiolan (2015-18) hallituksissa.

Philip toimi 2004-05 Kauppa- ja Teollisuusministeriön Perheyritystyöryhmän puheenjohtajana, 2008-12 Euroopan perheyritysten liittojen kattojärjestön European Family Businessin hallituksen puheenjohtajana, 2014-16 EY:n Vuoden Kasvuyrittää-palkinnon tuomariston puheenjohtajana ja 2016-18 Directors Institute Finland – Hallitusammattilaset ry:n hallituksen puheenjohtajana sekä 2020-21 Työ- ja Elinkeinoministeriön Kotimaisen Omistajuuden Ohjelman työryhmän varapuheenjohtajana.

aktiiviroolit boardmanissa

Erityisosaaminen

  • Omistajastrategian luonti
  • Hallitustyön kehittäminen
  • Liiketoiminnan transformaatio
  • Hallituksen jäsenten ja korkeimman johdon rekrytointi

Yhteystiedot

philip.aminoff@boardman.fi