Arvioinnista apua hallitustyöhön – mitä, miten ja miksi?

Arvioinnista apua hallitustyöhön – mitä, miten ja miksi?

Hallituksen ja johdon arviointi sopii moneen tilanteeseen. Arviointi voidaan (esimerkiksi) kohdentaa hallituksen työskentelyn, hallituksen ja johdon välisen yhteistyön tai koko OHJ-päätöksentekoketjun toimivuuden kehittämiseen. Olennaista on osata tunnistaa, minkälainen arviointi palvelee missäkin hetkessä ja mitä arvioinnilla halutaan yrityksessä ratkaista.

Mihin ongelmaan tai tilanteeseen arvioinnilla haettiin apua? Minkälaisiin eri tilanteisiin arvioinnit ylipäätään sopivat? Mitä yllättäviä ja uusia havaintoja arvioinnissa löytyi? Mikä muuttui arvioinnin seurauksena?

Tervetuloa mukaan Arvioinnista apua hallitustyöhön – mitä, miten ja miksi? Boardman-webinaariin torstaina 3.11. klo 8.30-9.30! Tilaisuudessa käytännön kokemuksiaan ja ajatuksiaan hallitus- ja tilannekuva-arviointien toteuttamisesta ja hyödyntämisestä jakavat Enston hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen, Raisio Oyj:n hallituksen puheenjohtaja ja Isku-Yhtymä Oy:n toimitusjohtaja Arto Tiitinen sekä Unikien hallituksen puheenjohtaja Esko Mertsalmi.

Tilaisuuden moderaattoreina toimivat Boardman- partneri Markku Pohjola ja arviointipalveluista vastaava johtaja Hanna-Mari Aula.
Tule kuulemaan käytännön esimerkkejä hallitustyöskentelyn kehittämistoimenpiteistä ja tuloksista sekä parhaista opeista Boardman-webinaariin!

Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen. Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä!

Ilmoittaudu webinaarin tästä!

Tilaisuuden paneelissa keskustelevat

Arto Tiitinen on Raisio Oyj:n hallituksen puheenjohtaja ja Isku-Yhtymä Oy:n toimitusjohtaja. Tiitisellä on useita samanaikaisia luottamustehtäviä mm. Aurajoki Oy:n, Metsäteollisuus ry:n, Tana Oy:n, Tommi Mäkinen Racing Oy:n ja TTS Työtehoseuran hallituksissa. Työurallaan Tiitinen on toiminut aiemmin Keskisuomalainen Oyj:n ja Ponsse Oyj:n toimitusjohtajana sekä Valtra Incin myynnin ja markkinoinnin johdon tehtävissä.

 

KT Marjo Miettinen on Ensto Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Ensto Invest Oy:n ja EM Group Oy:n hallituksen jäsen ja yksi kyseisten perheyritysten omistajista. Miettinen on toiminut lukuisissa luottamustehtävissä, tällä hetkellä mm. Teknologiateollisuus ry:n, TT-säätiön, Tekniikan Akatemia TAFin, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLAn, European Family Businessesin sekä Solidium Oy:n ja P2X Solution Oy:n hallituksissa. Hän on Boardman Oy:n partneri, Opetus- ja kulttuuriministeriön, tutkimus- ja innovaationeuvoston (TIN) jäsen sekä yksi Women in Tech -verkoston perustajajäsenistä.

Esko Mertsalmi on Unikie Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja yksi perustajajäsenistä. Toimittuaan ohjelmistoalalla lähes koko 2000-luvun, Mertsalmi perusti yhtiön yhdessä neljän yhtiökumppaninsa kanssa vuonna 2015. Alussa Unikie toimi yrittäjävetoisesti ja Mertsalmi toimi toimitusjohtajana vuoden 2020 loppuun saakka, jolloin yhtiöön otettiin pääomasijoittaja ja palkattiin samalla ammattijohtaja. Yhtiön hallitustyöskentelyä on kehitetty vaiheittain vastaamaan paremmin sen nykyistä kokoluokkaa (>50 meur liikevaihto ja >500 työntekijää).

 

Ekonomi Markku Pohjola on ollut mukana hallitustyössä puheenjohtajana ja jäsenenä yli 30 vuoden ajan. Kokemusta on kertynyt mm. Nordean ja sen edeltäjäpankkien konserniyhtiöiden hallituksissa, useissa yksityisesti omistetuissa ja pörssiyhtiöissä sekä elinkeinoelämän järjestöissä ja yleishyödyllisissä säätiöissä. Viimeisimmät hallitusjäsenyydet ovat olleet Posti Group Oyj:ssä, Kuntarahoituksessa, Onvestissa, Tieto Oyj:ssä, Finnverassa sekä Koskitukki Oy:ssä.

 

KTT Hanna-Mari Aula toimii Boardmanin arviointipalveluista vastaavana johtajana. Aulalla on yli 20 vuoden kokemus tutkimus-, arviointi- ja muista asiantuntijapalveluista, niiden myynnistä, toteuttamisesta, kehittämisestä, konseptoinnista ja konsultoinnista. Hänellä on ollut useita luottamustehtäviä erityisesti järjestöpuolella ja toimii edelleen esimerkiksi Suomen Uimaliiton liittohallituksessa. Aula väitteli Aalto-yliopistosta vuonna 2015.

Tutustu Hanna-Marin ajatuksiin arvioinneista täältä!

 

Lisätietoa tilaisuudesta antaa Hanna-Mari Aula, hanna-mari.aula@boardman.fi tai +358 40 585 6466

Boardman tarjoaa omistajien, hallitusten ja johtoryhmien työn tueksi ja arvioimiseksi kolme työkalua. Arviointien avulla yhtiön päätöksentekijät saavat nopeasti ja tehokkaasti tietoonsa onko päätöksentekoketjulla yhteinen tilannekuva yhtiöstä.

Tutustu Boardmanin arviointeihin tästä!