Boardmanin OHJ -uutuuskirjan julkistamistilaisuudessa tunnelma oli katossa – Katso tallenne!

Boardmanin OHJ -uutuuskirjan julkistamistilaisuudessa tunnelma oli katossa – Katso tallenne!

Omistajien, Hallituksen ja Johdon (OHJ) yhteistyöstä on kehittymässä oma osaamisalueensa, joka on nousemassa yritysten keskeiseksi menestystekijäksi. Tasapainoinen ja osaava OHJ-ketju on edellytys myös hyvälle hallitus- ja johtoryhmätyöskentelylle.

Boardmanin uutuuskirjan OHJ – Omistajan, Hallituksen ja Johdon osaaminen, yhteistyö ja vallankäyttö julkistamistilaisuudessa käytiin vilkasta keskustelua omistajien, hallituksen ja johdon suhteesta.

Kirjan teemoihin syvennyttiin kirjailijoiden Mikko Haapasen, Arto Hiltusen, Tom von Weymarnin kanssa, jota puolestaan kommentoivat Eeva Raita, Marko Parkkinen ja Philip Aminoff. Tilaisuutta moderoi Reijo Ruokanen.

 

Tapahtumassa kuultiinkin oivalluksia ja käytiin vilkasta keskustelua toimitusjohtajan, puheenjohtajan ja koko hallituksen
sekä johtoryhmän osaamisesta, yhteistyöstä sekä vallankäytöstä.

Philip Aminoffin mukaan kirjassa on kuvattu hyvää ohjausta, jossa on huomioitu se, että prosessien ja käytäntöjen lisäksi päätöksentekoon sisältyy ihmisien, osaamisen, tunteiden, kulttuurien ja sidosryhmien huomiointi.

Kirjassa kuvataan kolme kollegiota, joiden yhteistyön laatu on ratkaiseva yrityksen menestyksen kannalta ja ymmärretään se, että joka kollegiolla tässä on aivan ominaispiirteensä, vastuun luonne eroaa kollegiosta toiseen, tehtävän aikahorisontti, tarvittava osaaminen ja asenne tekemiseen eroavat toisistaan ja nämä tulee sovittaa yhteen sellaisella tavalla, että syntyy toimiva ohjaus tähän koko yrityksen toimintaan.

”Täytyy sanoa, että on ollut ilo seurata kirjan syntymistä, koska tässä on tehty uraauurtavaa työtä. Kirjassa tehdään jotain hyvin merkittävää ja on ymmärretty, kuinka merkittävää on tunteiden rooli,” totesi Philip Aminoff.

”Mikä itseäni viehättää teoksessa oli erityisesti se, että aikana jolloin eletään klikkiotsikoiden aikaa, oli virkistävää lukea teos, joka oli erittäin sujuvaa kaunista suomen kieltä, mutta tavallaan myös sellainen pohdiskeleva, enemmän kertova kuin vahvasti arvottava, mikä on oikein ja mikä on väärin. Tässä enemmän kerrottiin havaintoja erittäin pitkän kokemuksen siivittämänä,” totesi Eeva Raita kommenttipuheenvuorossaan.

”Tämä on ehdottomasti käsikirja jokaiselle meistä, joka käyttää valtaa,” kehotti Marko Parkkinen.

Kirja tarjoaa omistusmuodosta riippumatta ajateltavaa ja oppeja kaikille OHJ-ketjussa toimiville henkilöille yhtiöiden johtamiseen, strategiatyöhön ja päätöksentekoon. Monipuoliset yritysesimerkit konkretisoivat niin tutkimusten kuin käytännön kokemusten pohjalta kuvattuja oppeja, jotka luovat hyvän pohjan menestyvälle ja ihmiskeskeiselle päätöksenteolle.

Tilaa kirja tästä!

Katso tapahtuman tallenne alla olevasta ruudusta!

Voit myös kurkistaa tilaisuuden tunnelmiin täältä!

Luomme ja jaamme Boardmanissa jatkuvasti uutta tietoa omistajien, hallituksen ja johdon yhteistyön ja päätöksenteon tueksi.

Tutustu tuleviin tapahtumiimme täältä!