KAAMOS FORUM 2019: Kohti vastuullisempaa maailmaa

KAAMOS FORUM 2019: Kohti vastuullisempaa maailmaa

Kaamos Forumin teemana oli tänä vuonna vastuullisuus ja sen ulottuvuudet. Saariselän Riekonlinnaan kokoontui suuri joukko Boardmanin verkostoaktiiveja ja teemasta kiinnostuneita avartamaan näkemystään ja keskustelemaan laajasta kirjosta vastuullisuusratkaisuja.

Puhujat suuryrityksistä, ympäristöjärjestöistä, politiikasta ja pienistä innovaatioiden ajatushautomoista haastoivat osallistujat pohtimaan omaa käsitystään vastuullisuudesta itsestään. Kuinka suurien muutosten edessä liikemaailma on? Mitä yksittäinen kuluttaja voi tehdä pienentääkseen ympäristövaikutuksiaan? Miten suurten yritysten tulisi muuttaa ajattelutapaansa, jotta ilmastotavoitteet saavutetaan? Onko vastuullisuus pelkästään ilmasto- ja ympäristökysymys? Ja onko vastuullisuuskärki aina paras mahdollinen strategia?

Jokaista eri näkökulmasta kerrottua tarinaa yhdisti tarve suuriin ja nopeisiin muutoksiin.

Mitä pitemmälle kriittisten muutosten täytäntöönpanoa venytetään, sitä suurempia toimenpiteitä vaaditaan ongelmien korjaamiseksi. Maailma ei pelastu pelkällä kierrättämisellä ja lihansyönnin sekä lentämisen vähentämisellä, mutta on hyvä muistaa, että vastuullisuus on lähes aina epätäydellistä, ja että jokainen vastuullinen muutos on askel eteenpäin matkalla kohti parempaa maailmaa.

Tutustu Kaamos Forumin tunnelmiin: