Mikko Haapanen

Mikko Haapanen

Boardmanin perustaja ja partneri, kunniapuheenjohtaja

Mikko Haapanen

Ammatillinen historia ja hallituskokemus

Haapanen on Boardman Oy:n perustajaosakas ja toiminut 14 ensimmäistä vuotta sen hallituksen puheenjohtajana. Vuonna 2016 hänet nimitettiin Boardmanin kunniapuheenjohtajaksi. Hän on osallistunut yli 30 vuoden ajan useiden yritysten hallitustyöskentelyyn sekä omistajuuden ja OHJ-ketjun kehittämiseen ulkopuolisena asiantuntijana, hallituksen jäsenenä sekä puheenjohtajana.

Hänellä on aktiivinen rooli OHJ-ketjun arvioinneissa ja kehittämisessä erityisalueenaan suku- ja perheyhtiöt. Hän toimii Kaupmees Groupin ja Peltitarvike Oy:n hallitusten puheenjohtajana sekä HRX Expressin ja Vepe Oy:n hallitusten jäsenenä. Viime vuosina hän on tehnyt yli 20 OHJ -ketjun arviointia ja ollut kirjoittajana 5/2022 julkaistavassa ”OHJ – Omistajien, hallituksen ja Johdon yhteistyö, osaaminen ja vallankäyttö” -kirjassa.

Helsingin teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1974 valmistunut Mikko Haapanen on toiminut yli 40 vuoden ajan yritysten johto- ja asiantuntijatehtävissä erikoistuen verkostojen johtamiseen ja kehittämiseen. Hän toimi myös 17 vuotta logistiikan erikoisopettajana korkeakoulullaan.

Haapanen on perustanut ja johtanut liikkeenjohdon konsulttiyritys ELC Finland Oy:tä (MH-Konsultit Oy) ja on järjestänyt päävastuullisena lukuisia seminaareja, julkaissut useita artikkeleita ja osallistunut 15 yritysjohdon kirjan kirjoittamiseen. Haapanen valittiin vuoden 2002 logistikoksi Suomessa ja vastasi pääjärjestäjänä Logistiikan Maailman Kongressista (ICL 97) Helsingissä.

Aktiiviroolit Boardmanissa

Erityisosaaminen

  • OHJ – osaaminen
  • Omistajuuden, hallitustyöskentelyn ja OHJ yhteistyön arviointi ja kehittäminen
  • Hallitustyöskentely ja sen kehittäminen
  • OHJ valmennus
  • Verkostostrategiat ja -johtaminen
  • Logistiikkatoimiala
  • Maa- ja metsätalous

Yhteystiedot

mikko.haapanen@boardman.fi