Timo Lappi – jäyhä juristi, josta kuoriutui kasvuyrittäjä

Timo Lappi – jäyhä juristi, josta kuoriutui kasvuyrittäjä

Timo Lappi;

Terve, olen Timo Lappi, kasvuyrittäjä terveys- ja hyvinvointiyritys Heltti Oy:ssä, jossa toimin toimitusjohtajana. Lisäksi olen hallituksen puheenjohtajana palvelumuotoiluyritys Hellon Oy:ssä ja hallituksen jäsenenä digitaalisia rahoituspalveluita tarjoavassa Invesdor Oy:ssä, varainhoitoa uudistavassa JAM Advisors Oy:ssä, markkinoinnin ja strategian konsulttiyrityksessä Marketing Clinic Oy:ssä ja Nordic Business Forumin emoyhtiössä Nordic Business Group Oy:ssä. Edelleen olen Pohjoismaiden ensimmäisen listatun lakiyrityksen Fondia Oyj:n pääomistaja ja toimin aktiivisesti partnerina Boardman-verkostossa.

Vaikka sukuni viliseekin lääkäreitä, minulle oli jo varhain selvää, että haluaisin liiketoiminnallisesti ajattelevaksi lakimieheksi.

Oikeus- ja kauppatieteen opintojen jälkeen päädyin juristien käytännön korkeakouluun, eli asianajajaksi suureen asianajotoimistoon. Paiskittuani seitsemän vuotta töitä työurani kääntyi kokonaan uuteen suuntaan, kun lähdin mukaan Co-Founderiksi Fondiaan, joka aloitti uudenlaisen liiketoimintaa minulle tutulla toimialalla.

Fondia avasi minulle näkymän kasvuyritysten maailmaan ja verkostoihin. Päästyäni rakentamaan omaa kasvuyritystä kasvoin juristista kokonaisvaltaiseksi yrittäjäksi ja aloin ymmärtää yhä paremmin omistajien, hallitusten ja toimivan johdon näkökulmaa yrityksiin.

Kun yrittäjä perustaa yrityksen, omistajat, hallitus ja toimiva johto ovat useimmiten muutama sama ihminen.

Yrittäjät käyttävät energiansa siihen, että yritys synnyttyään jäisi henkiin ja alkaisi kasvaa. Kaikkien mukana olevien on helppoa puhaltaa yhteiseen hiileen.

Yrityksen kasvaessa yrityksiin tulee usein lisää omistajia, ja yrityksen omistus ja käytännön tekeminen eriytyvät. Yrittäjän ja yrityksen edut eivät enää aina ole samoja. Tässä vaiheessa korostuu yrityksen hallituksen rooli. Fiksut yrittäjät pestaavat yritystensä hallitukseen ihmisiä, jotka aidosti uskaltavat olla yrittäjän kanssa eri mieltä, ja puolustaa yrityksen ja sen kaikkien osakkeenomistajien etua silloinkin, kun se on ristiriidassa yrittäjän edun kanssa.

Suomalaisessa kasvuyrityskentässä on tällä hetkellä paljon tarvetta hyville hallituksen puheenjohtajille. 

Ammattilaisille, jotka ottavat riuskan otteen hallituksen johtamiseen, luovat hallitukselle aidosti tuottavat toimintakäytännöt ja malttavat jättää yrityksen muun johtamisen operatiiviselle johdolle. Hyvä hallituksen puheenjohtaja on kasvuyrittäjälle kuin valmentaja kilpaurheilijalle: pistää välillä hikoilemaan ja kärsimäänkin, mutta toisaalta kannustaa ja tukee tähdäten koko ajan parempaan suorituskykyyn.

Minä päädyin aikoinaan mukaan Boardman Grow -verkostoon (aiemmin Boardman 2020) tutustuakseni uusiin ihmisiin ja oppiakseni heiltä. Verkoston avoin ja vastaanottavainen tunnelma vakuutti panostamaan aktiivisesti Boardmanin toimintaan, ja päädyinkin Boardman Grow -verkoston puheenjohtajaksi, Boardmanin partneriksi ja myös Boardmanin hallituksen jäseneksi.

Kasvuyrittäjän kannattaa hyödyntää jokainen mahdollisuus ajatusten vaihtamiseen ja oppimiseen.

Hyvät keskustelut mielenkiintoisten ihmisten kanssa ovat tähän tarkoitukseen parempia kuin kurssit. Boardmanin tilaisuuksista on tähän mennessä löytynyt paljon uusia ajatuksia ja intressiyrityksiini hallituksen jäseniä. Ja niin, asiakkaitakin.

Tämän vuoksi minä aion jatkossakin panostaa aktiivisesti Boardman-verkoston tilaisuuksiin. Tapaamisiin!