“Henkilöstön rooli päätöksenteossa ja strategiatyössä” -pro gradu tutkielma on julkaistu

“Henkilöstön rooli päätöksenteossa ja strategiatyössä” -pro gradu tutkielma on julkaistu

Siiri Kihlströmin pro gradu -tutkimuksessa selvitettiin, miten eri kokoisissa tuotannollista toimintaa Suomessa tekevissä yrityksissä henkilöstö osallistuu ja kokee osallistuvansa erilaisten päätösten tekemiseen ja strategian luomiseen. 

Kuva Leo Jäppinen

”Olen todella kiitollinen kaikille mukana olleille case-yrityksille, jotka ottivat minut lämpimästi vastaan. Pääsin haastattelemaan todella mielenkiintoisia ihmisiä ja oppimaan miten moniulotteisista organisaatioista olikaan kyse. Kiitos siis heille ovien avaamisesta! Näiden yritysten sisältä löytyi lukuisia tarinoita ja kokemuksia, jotka eivät lopulliseen työhön päätyneet – kaiken kaikkiaan haastateltavia oli yli kolmekymmentä, joten karsintaa joutui tekemään välillä kovallakin kädellä. Kaiken kaikkiaan sanoisin, että koko gradun kirjoitusvaihe oli jatkuvaa olennaisen etsintää, jo löydetyn kyseenalaistamista ja toistuvaa pohdintaa siitä, mikä aineistossa on kiinnostavaa, tärkeää ja kokonaisuutta kuvaavaa. Boardmanin työryhmän ja ohjaajani tuki olivat myös vertaansa vailla”, Kihlström sanoo.

Siiri Kihlströmin pro gradu-tutkielma on luettavissa täältä.

Käy myös tutustumassa Siirin kolmiosaiseen blogisarjaan, joka on julkaistu aiemmin tänä vuonna Boardmanin blogissa:

Osa 1: Yksittäinen johtaja voi luoda ketteryyttä ja luottamusta muuten hierarkkiseen työyhteisöön – tai pilata kaiken

Osa 2: Keskijohto ja ylimmät toimihenkilöt haluavat vaikuttaa yrityksen suuntaan – tuotantohenkilöstölle riittää vaikuttaminen Lean-menetelmien avulla

Osa 3: ”Miksi osallistuisin strategian tekemiseen, kun mulle ei makseta siitä?”

Mikäli gradu herättää ajatuksia tai kysymyksiä, yhteyden Siiriin saa parhaiten sähköpostitse siiri.kihlstrom@gmail.com tai Linkedinin kautta (linkedin.com/in/siiri-kihlström).