Lauri Ratia

Lauri Ratia

Boardman-partneri

Lauri Ratia

Ammatillinen historia ja hallituskokemus

Diplomi-insinööri Lauri Ratia on työskennellyt 48 vuotisen uransa aikana paperi-, konepaja-, elektroniikka- ja rakennusmateriaaliteollisuudessa Stora Enson, UPM Kymmenen, Nokian, Koneen ja Ruduksen (CRH plc) palveluksessa, jossa toimitusjohtajana 1994 – 2007. Vuoden 2007 jälkeen Ratia on toiminut monissa eri hallitustehtävissä mm: VR:n. Spondan ja Parocin hallituksen puheenjohtajana. Ratia on ollut pelastamassa mm. Turun telakkaa ja toimii tällä hetkellä Terrafame Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Ratia on ollut mukana monissa yritysjärjestelyissä niin koti- kuin ulkomailla. Järjestelyjen kirjo on ollut laaja käsittäen monia teollisuuden aloja lähtien pienistä liiketoimintaa täydentävistä kaupoista päätyen suuriin kansainvälisiin transaktioihin. Ratia toimi pääomasijoittajana 1990-luvun alussa ja on sen jälkeen ollut mukana useissa neuvonantotehtävissä eri projekteissa.

Ratia on tehnyt aktiivista hallitustyötä 1980- luvun lopulta lähtien. Vuodesta 2000 hän on toiminut kuuden pörssiyhtiön ja viidentoista valtion, instituutioiden, pääomasijoittajien tai perheiden omistamien osakeyhtiöiden hallituksissa, näistä seitsemässä puheenjohtajana. Hänellä on laaja kokemus suurten strategisten muutosten johtamisessa ja läpiviemisessä.

Erityisosaaminen

  • Muutosjohtaminen
  • Suuret strategian muutosprojektit
  • Kansainvälinen B2B-myynti
  • Yritysten kansainvälistäminen
  • Yritysjärjestelyt

Yhteystiedot

lauri.ratia(a)boardman.fi