Neljä uutta partneria vahvistamaan verkostoa

Neljä uutta partneria vahvistamaan verkostoa

Boardmanin partnerien määrä kasvoi neljällä, kun hallitus hyväksyi uudet partnerit kokouksessaan toukokuussa.

Uudet partnerit ovat verkoston aktiivisia jäseniä, jotka ovat tuoneet osaamistaan ja kokemustaan verkoston käyttöön jäsenfoorumeiden ja kehittämisryhmien kautta. Tervetuloa Aija Bärlund, Satu Koskinen, Tom Liljeström ja Jaana Rosendahl!

Aija Bärlund on monipuolisen ja kansainvälisen uransa aikana ehtinyt toimia niin kaupungilla ja valtiolla kuin johtotehtävissä ammattiyhdistysliikkeessä, vientiyrityksissä ja startupeissa. Tällä hetkellä hän on yrittäjä ja toimii johtamisen ja liiketoiminnan kehittäjänä.

Boardmanissa hän on pitkään ja aktiivisesti toiminut Boardmanin Brand Compass -johtoryhmässä ja toteuttanut Brand Compass –arviointeja, joilla autetaan omistajia, hallituksia ja johtoryhmiä omistaja-arvon kasvattamisessa: ”Keväällä 2018 pääsin tekemään arvioinnin erään listautumista suunnittelevan yhtiön yli sadalle henkilöomistajalle ja institutionaaliselle sijoittajalle mukaan lukien eläkeyhtiöiden edustajat. Esittelin tulokset yhtiökokouksen yhteydessä. Oli hienoa, miten yhtiökokous hyödynnettiin. Toivon lämpimästi, että pääsen tekemään tällaista työtä lisää jatkossa.”

”Boardmanilla on hyvä maine. Arvostetut johtajat ja asiantuntijat tulevat mielellään jakamaan osaamistaan ja oppimaan meiltä. Voisimme myös tehdä kansainvälistä yhteistyötä, esimerkiksi yhteistapahtumia Pohjoismaissa”, Bärlund visioi.

Satu Koskisen uran punaisena lankana on kulkenut muutos ja kehittäminen. ”Uskon, että yhä nopeammin ja epäjatkuvammin muuttuvassa liiketoimintaympäristössä vuorovaikutuksen merkitys johtajuudessa korostuu entisestään. Luottamuksen rakentaminen, avoimuus, sekä aktiivinen ja toimiva vuoropuhelu omistajien, hallituksen ja johdon ketjussa ovat siis tärkeitä ja kiinnostavia teemoja nyt ja jatkossa.”

Tällä hetkellä hän viimeistelee väitöskirjaansa, toimii yrittäjänä ja tekee hallitustyötä. Koskinen on viimeisen neljän vuoden aikana työstänyt väitöskirjaansa osana Boardmanin kehittämisfoorumia hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan yhteistyöhön liittyen. ”On ollut upeaa huomata, että Boardman-verkostosta löytyy sekä huippuosaamista että aitoa halua ja valmiutta sen jakamiseen. Siispä on hienoa olla jatkossa mukana myös partnerin roolissa”, Koskinen sanoo.

Tom Liljeström on Boardman LJT:n uusi hallituksen jäsen ja on juuri aloittanut väitöstutkimusta omistajien, hallituksen ja johdon yhteistyöhön liittyen. ”Nyt tarvitaan verkostomaista, ketterää, ei niin johtajakeskeistä toimintaa. Johtajakeskeinen toimintamalli on nopeasti muuttuvassa ympäristössä toivottoman hidas, ja sivuuttaa helposti sen, että paras ymmärrys tilanteesta ei välttämättä ole sen enempää omistajilla kuin johdollakaan”, LähiTapiola Varanhoito Oy:n toimitusjohtajana työskentelevä Liljeström sanoo.

”Olen vaikuttunut ja vakuuttunut toimintamallista jossa jäsenet aktiivisella panostuksellaan rakentaa toimintaa. Jokaisella on mielessään erilaisia kysymyksiä, ja ristiinpölyttämällä ajatuksia luodaan uutta, hyödynnettävää tietoa”, Liljeström toteaa.

Jaana Rosendahl on toiminut pitkään Boardman Alumnifoorumin hallituksen jäsenenä ja vetää parhaillaan ennennäkemätön asiakasfokus -teeman alla asiakastalouden viitekehykseen liittyvää kehittämistyötä. Kehittämistyö jatkuu syyskuussa järjestettävällä tilaisuudella, jossa kiinnostuneet pääsevät haastamaan työryhmän kevään aikana työstämiä ajatuksia.

Boardman oli tuttu tapahtumien kautta, mutta kunnolla toimintaan Rosendahl liittyi omistajuus ja hallitustyöskentely -valmennuksen jälkeen: ”Kun näin valmennusesitteen, päätös oli helppo: tähän minä haluan perehtyä. Enkä pettynyt. Valmennuksen lisäksi Piilaakson reissun opit kulkevat edelleen mukanani”.

”Into ja uteliaisuus uuden oppimiseen on oleellinen osa Boardmanin verkostoa. On mukava olla osa verkostoa, jossa hyvinkin erilaiset ihmiset kohtaavat ja jakavat näkemyksiään ja ottavat innokkaasti osaa keskusteluun aidossa kehittämisen ja rennon toveruuden ilmapiirissä”, Rosendahl kommentoi.

Boardman-osaamisverkostoa hallinnoi voittoa jakamaton Boardman Oy, jonka omistaa viisikymmentä partneria. Katso kaikki partnerit täältä.